Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Актуальні питання щодо вступу до ВІТІ у 2020 році

Добавлено: 29.04.2020 Переглянуто: 2726


Карантин не завадив ВІТІ імені Героїв Крут провести 25 квітня традиційний День відкритих дверей для абітурієнтів 2020 року, під час якого вступники та їх батьки змогли ознайомитися з провідним Вищим військовим навчальним закладом, дізнатися про подробиці вступної кампанії та особливості навчального процесу. День відкритих дверей режимі онлайн-трансляції на платформі Instagram. Захід зібрав 306 гостей під час стріму та майже 805 переглядів за добу. За браком часу не на всі питання були надані відповіді, тому пропонуємо розширену версію основних питань та відповідей.

1. Чому ВІТІ?

Провідний Вищий військовий навчальний заклад у складі 3-х факультетів та 15 кафедр, Наукового центру та інформатизації, Військового коледжу сержантського складу та батальйону забезпечення навчального процесу. Єдиний в Україні Військовий навчальний заклад з підготовкою військових фахівців зі спеціалізації «Математичне, інформаційне і програмне забезпечення інформаційних систем» (122 Комп'ютерні науки) та «Захист інформації та кібернетична безпека в інформаційно-телекомунікаційних системах (125 Кібербезпека). Випускник отримує диплом бакалавра, магістра, держаний розподіл до місць проходження служби у ЗСУ та інших військових формувань за фахом та можливість працевлаштування за фахом при звільненні з лав ЗСУ!


2. Яка перспектива очікує молоду людину після інституту?

В першу чергу працевлаштування для проходження служби на посадах офіцерського складу мінімум на 5 років після закінчення інститут в Збройних Силах України (Сухопутні війська, Військово-Повітряні та Військово-Морські Сили, Сили спеціальних операцій, Десантно-штурмові війська, Головне управління розвідки), Службі безпеки України, Службі зовнішньої розвідки України, Національній гвардії України, Державній прикордонній службі України, Державному космічному агентстві України, Державній спеціальній службі транспорту.

Посвідчення водія категорії В та С.

Після звільнення з лав ЗСУ професія за спеціальністю. Диплом бакалавра та магістра за всіма спеціальностями має величезний попит на ринку цивільної праці.

Найважливіше це знання, СУЧАСНІ знання та навички, які ти отримаєш в нашому інституті.


3. Які варіанти проведення вступної компанії ?

Терміни вступної кампанії безпосередньо залежать від дати завершення карантину та, відповідно, термінів проведення ЗНО. Один зі сценаріїв:

  • карантин закінчується не пізніше 1 червня;
  • основна сесія ЗНО проходить орієнтовно 25 червня – 17 липня;
  • прийом заяв на вступ до ВІТІ розпочнеться 1 серпня;
  • вступні випробування (іспити) 9 серпня – 17 серпня;
  • оприлюднення списків рекомендованих до зарахування - 18 серпня;
  • наказ про зарахування - 20 серпня;
  • первинна військово-професійна підготовка 25 серпня - 15 вересня;
  • урочисте складання присяги на вірність українському народові - 19 вересня.


    4. Які вимоги до ЗНО?

    Мінімальна кількість балів за результатами ЗНО на спеціальності 122 Комп’ютерні науки, 125 Кібербезпека та 126 Інформаційні системи та технології : Українська мова -100, Математика – 120 (130 – Кібербезпека), Фізика, Іноземна мова, Історія України – 100.

    Мінімальна кількість балів за результатами ЗНО на спеціальності 172 Телекомунікації та радіотехніка, 253 Військове управління (за видами збройних сил) та 255 Озброєння та військова техніка: Українська мова -100, Математика – 100, Фізика, Іноземна мова, Історія України, Географія – 100.


    5. Які вступні випробування проходять всі вступники до ВІТІ?

    Вступники, які вступають на навчання (денна форма навчання) до Військового інституту для проходження військової служби за контрактом на посадах осіб офіцерського складу у Збройних Силах України та інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях, крім надання сертифікату (сертифікатів) Українського центру оцінювання якості освіти або складання вступних іспитів з конкурсних предметів (фахових вступних випробувань), обов’язково проходять такі вступні випробування:

    психологічне обстеження;

    оцінку рівня фізичної підготовленості;

    медичний огляд військово-лікарською комісією.


    6. Які є квоти для ліцеїстів?

    Вступники з числа випускників військових ліцеїв та ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою мають право на вступ за результатами вступних іспитів на спеціальності: 253 Військове управління та 255 Озброєння та військова техніка.


    7. Які є пільги для цивільної молоді?

    Міністерство освіти визначило категорії пільговиків 2020, які будуть вступати на підставі вступних іспитів або результатів ЗНО 2017, 2018, 2019 або 2020 років (на вибір абітурієнта): діти сироти, діти, позбавлені батьківського піклування.


    8. Які вимоги до рівня фізичної підготовленості вступників?

    Для отримання позитивного заліку з оцінки рівня фізичної підготовленості абітурієнт має набрати не менше 35 балів, виконавши вправи із результатами не гірше ніж:

    чоловіки: біг на 100 м (вправа № 14) – 15,6 с; підтягування на перекладині (вправа № 3) – 7 разів; біг на 3 км (вправа № 8) – 13 хв. 40 с.

    жінки: біг на 100 м (вправа № 14) – 18,8 с; комплексна силова вправа (вправа № 6*) – 16 разів; біг на 1 км (вправа № 10) – 5 хв. 15 с.

    Форма одягу: для цивільної молоді та осіб жіночої статі – спортивна, для військовослужбовців – військова (польова).


    9. Яке грошове забезпечення у курсантів?

    Курсанти навчаються за державним замовленням (безкоштовно). Щомісячне грошове забезпечення незалежно від результатів навчання для курсантів 1-2 курсів - 620 грн, 3 курсу – 700 грн, 4-го і кожного наступного – 790 грн. Курсанти, які навчаються на «добре» та «відмінно» отримують підвищене грошове забезпечення. Крім постійного щомісячного грошового забезпечення, кращі курсанти за результатами навчання та участі в суспільній діяльності інституту заохочуються іменними стипендіями: Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, та іншими.


    10. Чи важко навчатися в інституті?

    Курсант – особа, що поєднує службу та навчання. Звісно навчання не з легких, адже не зважаючи на службу, інститут готує фахівців у галузі технічних наук. Але чим важче у навчанні, тим легше в бою. Потрібно не забувати, що еліта Збройних сил України – це її мозок, це інформаційні простір та технології, це забезпечення гідного та новітнього рівня знань. Тому це риторичне запитання потребує тільки посиленої мотивації, бойового духу та бажання розвиватись, як фізично так і розумово. Наш інститут прямує в ногу з часом, і забезпечує навчання як і базових аксіом так і новітніх знань у галузі зв’язку, інформаційних систем та кібернетичного захисту інформації. Запам’ятай абітурієнте, навчання завжди і всюди важке! Але ми працюємо на результат, тому твої знання повинні зробити внесок у розвиток нашої країни!


    11. Які відпустки є для курсантів?

    Курсантам щороку надаються канікулярні відпустки: зимова - тривалістю до 14 календарних днів та літня до 30 календарних днів. Також крім канікулярних відпусток, можуть надаватися додаткові відпустки для лікування у зв’язку з хворобою та за сімейними обставинами на підставах та у порядку, передбачених Законом України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей". Підстави для надання таких відпусток повинні бути документально підтверджені.


    12. Як організований спорт у ВІТІ?

    Кожного ранку з понеділка по п'ятницю - ранкова фізична зарядка. Двічі на тиждень спортивно-масова робота. Два планових заняття з фізичної підготовки; Організовані секції з: рукопашного бою, бойових мистецтв, футболу, волейболу, баскетболу, гирьового спорту, легкої та важкої атлетики. Організована система навчання «БАРС», що включає в себе тактико-спеціальну, гірську(альпіністську), рукопашну, вогневу, домедичну, психологічну підготовку та практичну стрільбу. Організовані заняття з плавання у басейні ЦСК ЗСУ. Секції, які Ви хотіли б відвідувати або вже відвідуєте за межами розташування ВІТІ, але у Київському гарнізоні, також організовуються у час вільний від планових занять за окремим рапортом.


    13.В яких умовах проживають курсанти чоловіки та жінки?

    В розташуванні інституту на кожному факультеті є спальні приміщення казарменого та кімнатного типу з оснащеними одно або двоповерховими ліжками.Чоловіки проживають у кількості 50-80 осіб у приміщеннях казарменого типу або ж по 5-20 осіб у кімнатах, в залежності від їх розмірів. Жінки проживають у жіночому гуртожитку, у кімнатах по 12-20 осіб. Кожна казарма оснащена: кімнатою для вмивання, душем з певною кількістю бойлерів, пральною машиною та сушарнею, туалетом,кімнатою зберігання майна, кімнатою традицій, кімнатою побутового обслуговування, тренажерним залом та кабінетом начальника курсу.


    14. Як годують майбутніх офіцерів?

    З 2017 року ВІТІ перейшов на нову систему харчування «За каталогом». Нова система дала можливість не тільки урізноманітнити меню, а й урахувати потреби людей з алергією на певні продукти харчування. Меню з обов’язкових та додаткових страв уособлює в собі: різноманітні каші (перлова, гречана, горохова, ячмінна, рис, пшона); салати з квашеної капусти, свіжої капусти та огірків, сиром Фета, крабових паличок, олів’є, моркви по-корейські, або кабачкової ікри; ковбаса, сир, масло та свіжі та консервовані овочі; плов, макарони, картопля жарена, тушкована, варена; суп, борщ, розсольник; курятина, яловичина, свинина в різних інтерпретаціях (битки, котлети, реберця, сосиски, сардельки, фрикадельки), риба (скумбрія, в клярі); вафлі, печиво, свіжі фрукти, йогурт, запіканка, круасан, кекс, мед; чай, какао, узвар, сік, бутильована вода.


    15. Що робити, якщо через карантин невчасно видадуть Свідоцтва про повно загальну середню освіту?

    У такому разі буде можливість подавати заяви в Приймальній комісії інституту без самого свідоцтва про повну загальну середню освіту, але за записом про його замовлення в ЄДЕБО. Оригінали свідоцтв про повну загальну середню освіту можна буде подавати після початку навчання.


    16. Особова справа кандидата на вступ оформлена, а медичний огляд кандидатів на вступ до ВІТІ не пройдений. Що робити?

    Військові комісаріати (ТЦК та СП) оформлюють особові справи відібраних кандидатів для вступу до ВІТІ з числа цивільної молоді без довідок про проходження медичного огляду. Проходження медичного огляду кандидатів для вступу ВІТІ з числа цивільної молоді буде організована після завершення карантинних заходів. Довідки про проходження медичного огляду будуть долучені до особових справ після прибуття кандидатів до інституту для складання вступних випробувань.


    17. Як надіслати Особову справу кандидата на вступ до Приймальної комісії ВІТІ?

    Можливий варіант надсилання Новою поштою: Нова Пошта. Поштове відділення №235 або Київ. Міні-відділення №400. Відповідальний секретар Приймальної комісії: л-т РИЖИЙ Іван Миколайович — (067) 676-87-64.


    18. Коли буде змінено Умови прийому?

    Після оприлюднення наказу про оновлені Умови прийому, який готує МОН.


    Популярні запити:

    #ЗНО #Вступна кампанія # Пілотний проект "День відкритих дверей - онлайн" #Ключові зміни та поради для вступу


    Приймальна комісія ВІТІ (ВКСС ВІТІ).

    Телефони приймальної комісії: (044) 256-22-80, (044) 256-22-93.

    Відповідальний секретар Приймальної комісії: л-т РИЖИЙ Іван Миколайович — (067) 676-87-64.

    Заступник голови Приймальної комісії: полковник СІЛКО Олексій Вікторович — (093) 947-37-17, (067) 507-03-55, Viber.

    Порядок роботи: понеділок – п’ятниця. Кабінет № 128 навчального корпусу.

    Початок роботи – 08.00 Кінець роботи – 17.00 Перерва на обід – 12.00–13.00.

  • © Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

    Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

    ^ Наверх