Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Курсанти ВІТІ взяли участь у Командно-штабній грі Кіберджура: Життєвий шлях видатних жінок України - старт "Місяця кібербезпеки - 2022"

Добавлено: 11.02.2022 Переглянуто: 499


11 лютого 2022 року, у Міжнародний день жінок і дівчат у науці курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут взяли участь у командно-штабній грі "Кіберджура: Життєвий шлях видатних жінок України" у рамках "Місяця кібербезпеки - 2022".

Одне з ключових завдань "Кіберджури" – сформулювати власне українську картину минулого України, її народу та простору дії в різні історичні періоди. Віртуальний світ слід вибудувати на об’єктивній картині світу, яка формується на достовірних джерелах інформації. Вкрифікація джерел різного типу дозволяє не лише побачити цілісну картину минулого, а й ефективніше збирати, реконструювати, узагальнювати та візуалізувати джерела офіційного походження, его-документи, спогади тощо. Тому, для поступового введення юних поколінь у світ високих ГІС-технологій перший ігровий сценарій побудовано на технології історичних мап StoryMaps ArcGIS.

Перше завдання, це збір інформації. Друге завдання, це – обробка інформації до певного вигляду, так щоб була зрозуміла людині та ергатичній системі (складна ієрархічна система керування, в якій людина може брати участь на будь-якому рівні).

Третє – це візуалізація інформації. Четверте – аналіз інформації.

Учасники команд джур-кіборгів мають відповісти на питання, яка маніпуляція використовувалася російською чи комуністичною імперіями для досягнення своїх імперських цілей і які загрози ці маніпуляції несуть сьогодні.

Дивиться більше


Командно-штабна гра «Кіберджура-Крути»


26 січня в рамках КГШ "Кіберджура" у ВІТІ відбувся круглий стіл “Крути як символ незборимості українського народу”

27 січня курсанти ВІТІ стали менторами КГШ "Кіберджура-Крути" та розробили 3D модель макету музею інституту - Деталі

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх