Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Курсанти факультету Бойового застосування систем управління та зв’язку ВІТІ взяли участь у щоденному ранковому церемоніалу вшанування загиблих героїв

Добавлено: 01.12.2018 Переглянуто: 1020


30 листопада на території Міністерства оборони України відбувся ранковий церемоніал вшанування Українських героїв, які загинули цього дня в різні роки внаслідок російської збройної агресії на Сході України.

В щоденному ранковому церемоніалі вшанування полеглих українських військовослужбовців взяли участь рідні та близькі захисників-героїв, Міністр оборони України Степан Полторак, заступники керівника оборонного відомства, іноземні стратегічні радники, офіцери та працівники ЗС України структурних підрозділів Міністерства оборони та Генерального штабу, військовослужбовці Київського гарнізону, курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут та інші військовослужбовці.

Сьогодні, 30 листопада, Дзвін прозвучав тричі…

30 листопада 2014 року внаслідок російської збройної агресії перестали битися серця мужніх захисників України, які героїчно захищали рідну землю від підступного окупанта. Це – лейтенант ІЛЬНИЦЬКИЙ Дмитро Андрійович, солдат ЛАРІН Микола Володимирович, солдат ШОЛОДЬКО Ігор Васильович.

Вічна пам’ять Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну! Вічна їм Слава!

По завершенню церемоніалу Міністр оборони України Степан Полторак поспілкувався із рідними та близькими загиблих героїв, та стратегічними іноземними радниками при Міноборони та ЗС України.

Довідково. Зала пам’яті захисників України створена на вшанування пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність України, світовий мир та порядок. Її спеціально розташовано таким чином, щоби й військовослужбовці, працівники Міноборони та Генерального штабу, й пересічні громадяни могли зайти до Зали та віддати шану своїм захисникам.

Біля споруди Зали пам’яті облаштовано церемоніальний майданчик із Дзвоном Пам’яті та Стелою, у якій вмонтовано осколки снарядів. Щоденний поминальний ритуал здійснюється ударами дзвону, залежно від кількості загиблих у цей день.

Дзвін Пам’яті виготовлено на пожертви небайдужих громадян.

Спорудження Зали пам’яті здійснено за безпосередньої підтримки Президента України — Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Петра Порошенка.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх