Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Курсанти Військового інституту в День захисника України вшанували офіцерів-випускників та викладачів, які полягли за незалежну, вільну Україну

Добавлено: 14.10.2018 Переглянуто: 1119


День захисника України - свято, яке вже безпосередньо пов’язане із сучасними героями, з учасниками бойових дій за незалежність держави... «В багатому на подвиги літописі українського воїнства безліч битв і дат, гідних стати Днем захисника Вітчизни. Сьогодні 14 жовтня особовий склад інституту вшановує захисників своєї Батьківщини, офіцерів – зв'язківців, які продемонстрували незламність духу і найвищий рівень патріотизму, захищаючи Україну», - наголосив заступник начальника інституту з морально-психологічного забезпечення полковник Олег Петровський під час церемонії покладання квітів до Меморіалу загиблим випускникам інституту у війні на сході України з російським агресором..

За роки Незалежності України в Інституті підготовлено понад п'ять тисяч висококласних спеціалістів для Збройних Сил України та інших військових формувань. Досвід боїв вкотре довів, якою важливою фігурою на полі бою був і залишається офіцер. Саме від його компетентності, професіоналізму, патріотизму, сили духу залежить не тільки результат битви, а й життя солдат.

Сотні випускників Інституту захищали чи захищають Україну від російської агресії. Двадцять п'ять його вихованців нагороджені орденами та медалями, а генерал-майор Максим Шаповал, — на жаль, посмертно, — відзначений Зіркою Героя.

П'ятнадцять офіцерів — випускників та викладачів нашого військового закладу загинули на фронті. Хвилиною мовчання особовий склад вшанував пам'ять загиблих випускників вишу, які полягли за нашу вільну незалежну Україну.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх