Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Новини ВКСС ВІТІ

Добавлено: 08.10.2018 Переглянуто: 1150


Навчання

05 жовтня 2018 року з курсантами Військового коледжу сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут були проведені заняття з екологічної безпеки. На занятті, яке проводив еколог Полтавського гарнізону, працівник Збройних Сил України Ярмачков В’ячеслав Іванович, курсанти також переглянули фільм: «Шкода мобільних телефонів та побутової техніки».

Військовослужбовців коледжу дуже цікавило питання чому саме не можна використовувати мобільні телефони на передовій, В’ячеслав Ярмачков розповів курсантам що сучасні смартфони зараз здатні відправляти інформацію про свою географічну позицію з точністю до 5-6 метрів і якщо радіоелектронна розвідка почне пеленгувати підрозділ, то вона зможе побачити куди боєць ходить на пост…, де знаходиться передній край, де розміщені секрети та таке інше. Також викладач розповів що найкраща альтернатива мобільному зв’язку на передовій – супутникові засоби, підрозділи забезпечені ними і можуть безпечно спілкуватися.

Курсанти були вражені, що така повсякденна річ як мобільний телефон настільки шкідлива для головного мозку людини та може стати причиною не тільки тяжких хвороб, а і причиною бойових втрат на передовій.

06 жовтня 2018 року до Військового коледжу сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут для обміну бойовим досвідом с курсантами завітав учасник антитерористичної операції на сході України сержант Пономаренко Сергій Іванович, який розповів курсантам коледжу про те, як він з 25 травня 2014 року по 3 квітня 2015 перебував у зоні АТО, як отримав свою найпершу нагороду, наводив багато прикладів героїчних подвигів простих українців. Сергій Іванович с хвилюванням розповідав про те як їхня колона із 55 машин потрапила під обстріл і 8 машин втратило орієнтування та збилися з маршруту, а він орендуючись по мапі і зіркам самотужки зміг найти вірний напрямок вийти з оточення і повернути свій підрозділ у пункт розміщення основних сил. Курсанти з увагою слухали гостя про переваги та недоліки радіо та проводового зв’язку та особливості використання родів зв’язку в зоні проведення бойових дій. Він зауважив що потрібно навчатися в день і в ночі, знати свою справу досконало що в професії зв’язківця не може бути дрібниць, (невірно виконана скрутка кабелю, підбір антена-щоглових пристроїв) завжди приводить до втрати необхідного командуванню зв’язку та управління військами в цілому.

Курсанти зрозуміли, що потрібно постійно підвищувати рівень підготовки, вдосконалювати свою виучку, майстерність, наполегливо навчатися щоб стати професійним зв’язківцем та зберегти життя собі та підлеглим, бути готовим до будь-яких випробувань які можуть трапитися під час навчань, бойових дій.

Спорт

06 жовтня 2018 року в м. Полтава відбувся чемпіонат Полтавської області серед юнаків та дівчат з гирьового спорту. В змаганнях прийняли участь близько 100 спортсменів, серед яких були гості із Дніпропетровської області. Курсант коледжу Мельник Юрій під керівництвом тренера (начальника фізичної підготовки і спорту ВКСС ВІТІ) Феніча Ростислава виступив поза конкурсом курсант та виконав 2-й дорослий розряд з гирьового спорту. Також до чемпіонату Полтавської області з метою ознайомлення з видом спорту та заведення нових знайомств зі спортсменами була залучена курсант першого курсу коледжу Тесля Анна, яка являється кандидатом у майстри спорту з пауерліфтингу (силове триборство) та виявила бажання займатись гирьовим спортом. Анна познайомилась з позаштатним тренером коледжу з гирьового спорту Морозом Олегом Арсенійовичем та відвідала головний музей гирьового спорту.

06 жовтня 2018 року у місті Харків відбувся відбірковий турнір зі змішаних єдиноборств ММА за версією КFC в якому прийняли участь близько 100 спортсменів з громадських організацій, силових структур, ВВНЗ та спортивних клубів у складі команд з різних областей України (Полтавська, Дніпропетровська, Миколаївська, Харківська, Сумська).

В цьому турнірі приймали участь курсанти ВКСС ВІТІ імені Героїв Крут у складі Всеукраїнської федерації бойових мистецтв "БУ-ДО" під керівництвом тренера володаря Чорного поясу з карате - Чернецького О.В., та у напруженій боротьбі здобули перші місця: курсант Меркулов Олександр - вагова категорія до 69 кг; курсант Меркулов Олександр - вагова категорія до 69 кг; курсант Жунь Віктор - вагова категорія до 66 кг; курсант Одинець Євгеній - вагова категорія до 60 кг; курсант Григориця Андрій - вагова категорія до 55 кг; курсант Бондаренко Микита - вагова категорія до 75 кг.

Вже наступних вихідних 12-14 жовтня вище зазначені курсанти будуть приймати участь на Кубку України з військово-спортивного багатоборства (розділ «бойове двоборство»), який відбудеться в м. Полтава.

07 жовтня 2018 року були проведені змагання на першість коледжу з бігу на 100 метрів серед курсантів навчальних курсів.

Кращі результати на змаганнях показали:

серед військовослужбовців чоловіків: перше місце – курсант Дубовий О.В., друге місце – курсант Базалук В.В., третє місце – курсант Середенко Е.С.

серед військовослужбовців жінок: перше місце – Жалоба Н.В., друге-третє місця – курсанти Олефір В.В. та Бородавка А.С.

Заходи вихідного дня

Як завжди курсанти Військового коледжу сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, які показали найкращі результати у навчанні та зразкову військову дисципліну відвідали у Полтавському академічному обласному музично-драматичному театрі імені М.В. Гоголя за твором видатного драматурга Михайла Булгакова виставу «Майстер і Маргарита».

За допомогою роботи постановника Сергія Павлюка та гри акторів, глядачі начебто переносяться у 30-ті роки з усіма подробицями тодішнього побуту, атмосферою, фарбами та навіть запахом, жива гра акторів, чарівні звуки музики буквально притягують до себе та зачаровують. Вистава «Майстер і Маргарита» у Полтавському театрі – сатиричне прочитання, де на тлі вічних тем боротьби добра зі злом, справжнього вірного кохання та відпущення гріхів, показано епоху з її жорсткостями, умовностями, доносами, хабарництвом, масовою примусовою захопленістю примарними ідеями…

Військовослужбовці коледжу були в захваті від майстерності перевтілення творчого колективу Полтавського драматичного театру та з захопленням спостерігали за дією, що відбувалася на сцені.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх