Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Жінки-військовослужбовці факультету інформаційних технологій приєдналися до саміту «ЖІНКИ. МИР. БЕЗПЕКА»

Добавлено: 06.10.2018 Переглянуто: 1348


Жінки-військовослужбовці факультету «Інформаційних технологій» відвідали щорічний Kyiv Global Summit «WOMEN.PEACE.SECURITY», де обговорювалась роль жінок у подоланні конфліктів та встановленні миру. Захід зібрав понад 600 учасниць з усієї України, а також численних міжнародних гостей – депутатів Європарламенту, голів міжнародних організацій та гуманітарних місій в Україні. Організатори форуму – парламентське міжфракційне об'єднання «Жінки за мир».

Місією проведення саміту є сприяння відновленню миру в Україні за допомогою діалогу та напрацювання підходів щодо вирішення можливих конфліктів.

За результатами саміту учасниці прийняли рішення створити нову платформу, яка об'єднає жінок з усієї України. Політики, експерти та спеціалісти працюватимуть над проблемою вирішення конфлікту на Донбасі, захистом переселенців та наданням гуманітарної допомоги постраждалим від воєнної агресії РФ.

Світовий досвід не раз нам демонстрував, який вплив має участь жінок у мирних переговорах стосовно встановлення миру. Варто відмітити, що сьогодні в ЗСУ приділяють велику увагу питанням гендерної рівності чоловіків і жінок під час проходження військової служби. Зокрема, 5 вересня 2018 року Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби у Збройних силах України та інших військових формуваннях". Ідея закону полягає в тому, що чоловіки і жінки користуватимуться однаковими правами під час проходження військової служби.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх