Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Свято Всемилостивого Спасу та Пресвятої Богородиці

Добавлено: 14.08.2018 Переглянуто: 863


В Україні 14 серпня відзначається Свято Всемилостивого Спасу та Пресвятої Богородиці, та починається перший день Успенського посту. За українськими традиціями в цей день у церквах святять воду, квіти й мак. З ранку до церкви лине цілий карнавал осінніх квітів. Дівчата, жінки, хлопці й чоловіки - всі по-святковому вбрані йдуть до церкви й несуть на посвяту великі китиці квітів та достиглі голівки маку.

На підтримання національних традицій сумісно Релігійною громадою Свято-Покровської церкви м. Полтави курсанти Військового коледжу сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації, прийняли участь в святковій літургії з нагоди свята, та були освячені настоятелем церкви протоієреєм Миколаєм Храпач. Метою цього заходу було вшанування традицій Української православної церкви, яка пропагувала в обрядах народу здоровий спосіб життя.

Також в цей день в Свято-Покровській церкві проходили заходи вшанування українських повстанців Коліївщини, з нагоди 250-річчя повстання. На заході були присутні громади: Українське козацтво «КІШ ім. Міхновського» та Всеукраїнське козацьке військо. За традиціями козаки під час війни здійснювали обрядове дійство - освячення зброї, яке вело до перемоги. Так і в сьогоднішній день козаки та кращі курсанти коледжу освятили шаблі з нагоди вшанування загиблих в гайдамацькому русі. Цей захід нагадав курсантам козацькі традиції у боротьбі за незалежність України.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх