Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Герої Крут

Добавлено: 19.01.2018 Переглянуто: 1615


14 січня 2018 року у Військовому коледжі сержантського складу Військового інститут телекомунікацій та інформатизації пройшов просвітницький захід присвячений 100-й річниці до «Дня пам’яті Героїв Крут».

На цьому заході курсанти навчального курсу солдат Роспірко Н.О. і солдат Кроленко А.О. виступили з доповідями стосовно тих трагічних подій, що сталися 29 січня 1918 року. Вони розповіли присутнім, як у Бою під Крутами, чотири сотні Першої київської юнацької школи ім. Богдана Хмельницького (близько 400 юнкерів), Перша сотня Студентського куреня Січових стрільців (116 – 130 вояків), 20 старшин і майже 80 добровольців із місцевого Вільного козацтва з Ніжина протистояли 3000 вояків загону революційних військ більшовицької Росії.

Також під час заходу курсанти коледжу переглянули документальний фільм «Герої України, Крути, перша незалежність».

Даний захід допоміг курсантам більш поглиблено дізнатися про події 29 січня 1918, ознайомитися ще з одною сторінкою історії Української Держави та історичними подіям, що відбувалися в нашого інституту. Захід мотивує відвідувачів до самостійного пошуку і вивчення нашої історії в боротьбі за незалежність та прищеплює повагу до героїчного минулого виховуючи справжніх патріотів нашої Держави.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх