Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Гартовані полем: першокурсники інституту відпрацювали практичну складову загально-військових дисциплін

Добавлено: 20.05.2024 Переглянуто: 219


Першокурсники Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут відпрацювали практичну складову загально-військових дисциплін на польовому виході. Загальна тактика, інженерна підготовка, захист від зброї масового ураження, основи домедичної підготовки, вогнева та топографічна підготовка — обов'язкові складники професійного навчання курсантів-зв'язківців.

- Польовий вишкіл дозволив нам не лише вдосконалити практичні навички, а й згуртувати колектив, ми навчились якісно взаємодіяти між собою. Кожен з нас отримав незабутні враження. Особливо вдячні викладачам кафедри, які навчають нас, вкладаючи душу, а також нашому начальнику курсу, який готував нас морально та фізично задля якісного відпрацювання практичних навичок, - розповідає курсантка спеціальності Кібербезпека та захист інформації Каріна.

Відпрацювання практичних навичок - це фінішна пряма для першокурсників при переході на старший курс. Під керівництвом викладачів кафедри загальновійськових дисциплін, курсанти відпрацювали: дії відділення при висуванні в район заняття оборони, обладнання позицій відділення, відриття одиночних окопів, основи маскування, захист від зброї масового ураження, рух по азимуту та складання карти місцевості, надання домедичної допомоги, евакуацію з поля бою, а також стрілецькі тренування з пістолета ТТ та АКМ.

- Найяскравіші емоції я отримав під час стрілецьких тренувань та відпрацювання нормативів з бойової системи виживання воїна. Ми навчились підтримувати один одного, працюючи гуртом, - ділиться враженнями курсант спеціальності Військове управління Євгеній.

Заняття польової компоненти є вкрай важливими та корисними в підготовці майбутніх офіцерів. Польовий вишкіл курсантів завершився іспитом, основне завдання якого підтвердити здобуті навички та знання курсантів.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх