Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Команда IT-фахівців ВІТІ здобула срібло на TIDE NATO Hackathon 2024

Добавлено: 26.02.2024 Переглянуто: 897


37 надпотужних військових та цивільних ІТ-команд з 21-ї країни світу об'єднав цього року TIDE NATO Hackathon, який проходив з 19 по 23 лютого 2024 року в Королівстві Нідерланди. Взяти участь в даному заході поталанило кращим ІТ-фахівцям слухацької та курсантської ланок факультету інформаційних технологій Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.

Збройні Сили України представили дві команди від ВІТІ: JAM Team та IT Workshop.

TIDE NATO Hackathon є частиною циклу подій, мета яких — покращити взаємосумісність НАТО та союзників через пошук інноваційних рішень та підходів. Під час хакатону команди змагаються у 3-х запропонованих челенджах.

Під час заходу команди змагались в трьох напрямках : LLM WARGAMING (розробка великих мовних моделей WARGAMING), NOISY SPEECH TO TEXT (виділення тексту із голосового мовлення), PHARMACEUTICAL THESAURUS (фармацевтичний тезаурус).

Запекла боротьба, робоча атмосфера та напружені мозкові штурми професіоналів світового рівня супроводжували цьогорічні змагання.

Відтак, за результатами суддівства команда JAM Team посіла почесне 2 місце з 13 команд за напрямом “Фармацевтичний тезаурус у багатонаціональному військовому медичному контексті (Pharmaceutical Thesaurus)", зовсім трохи поступившись команді Valkyrie-1 відомої української ІТ-компанії SoftServe.

Рішення команди IT Workshop за напрямом “Розробка систем автоматичного перетворення аудіо-файлів низької якості із голосовими повідомленнями у текст для подальшого аналізу (Noisy Speech to Text (nSTT)” увійшло в п'ятірку кращих серед 9-ти команд.

До складу команд від Військового інституту увійшли:

- команда JAM Team:

лейтенант Олександр Сачук, старший солдат Степан Стародубцев, старший солдат Ілля Цюняк, солдат Кирило Озмітель;

- команда IT Workshop:

молодший сержант Віталій Долгушин, солдат Борис Огородній, солдат Дмитро Биков, солдат Олександр Загоренко.

Вітаємо наших ІТ-фахівців із такими високими досягненнями та бажаємо подальших перемог! Пишаємось вами!

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх