Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

У Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації відбулись урочистості з нагоди 17-ї річниці Дня військ зв’язку ЗС України

Добавлено: 08.08.2017 Переглянуто: 1324


8 серпня в Україні відзначається професійне свято воїнів-зв’язківців — День військ зв’язку. Саме 8 серпня 1920 року в Києві, на базі Військового інституту телекомунікацій та інформатизації розпочалася підготовка зв’язківців на других Київських військово-інженерних курсах. Тим самим було покладено початок славетної історії військ зв’язку.

Сьогодні Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації розвивається і здійснює підготовку військових фахівців у галузі теелекомунікацій та інформатизації на основі світових досягнень науки і техніки, а визначені завдання вимагають від особового складу за будь-яких умов забезпечити надійний стійкий зв’язок і стати на захист Батьківщини.

Яскравим свідченням цього є успішне виконання завдань випускниками навчального закладу із забезпечення зв’язку під час проведення Антитерористичної операції на сході України.

— За мужність і героїзм, зразкове виконання військового обов’язку 20 випускників вишу відзначені високими державними нагородами, з них 13 вихованців закладу — посмертно, зазначив у своїй вітальній промові начальник інституту полковник Євген Степаненко.

У цей святковий день керівництво інституту разом з гостями та ветеранами вшанували пам’ять воїнів-звязківців, які віддали життя під час Другої світової війни, покладанням квітів до Монументу Героям-зв’язківцям. Вісім випускників училища удостоєні найвищих відзнак - звання Героя Радянського Союзу, шість із них увічнені в алеї Слави інституту.

На плацу інституту відбулося нагородження кращих військовослужбовців. А завершились урочистості святковим концертом, який зв’язківцям подарував Центр військово-музичного мистецтва Повітряних Сил Збройних Сил України.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх