Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Впровадження ґендерних підходів в освітній процес: викладачі кафедри іноземних мов ВІТІ пройшли курс “Ґендерний підхід в управлінні проєктами”

Добавлено: 28.12.2023 Переглянуто: 1315


На сучасному етапі, Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут проходить важливий етап реформування в рамках впровадження ґендерних підходів у навчальний процес.

Ґендерний підхід в закладі вищої освіти запроваджується за ініціативи навчального відділу через такі дисципліни, як філософія, історія, соціологія, психологія, іноземна мова, а також через спецкурси, тренінги, конференції.

Так, у грудні 2023 року викладачі кафедри іноземних мов опанували ґендерний підхід у викладанні іноземної мови завдяки проходженню онлайн курсу «Ґендерний підхід в управлінні проєктами». Програму курсу розробляли експертка з протидії гендерно обумовленому насильству Мартіна Фонтана та керівниця експертного ресурсу «Гендер в деталях» Тамара Злобіна.

Даний курс створено у співпраці українських та міжнародних громадських організацій в межах проєкту «Ми на це здатні» за технічної підтримки ООН Жінки в Україні та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF).

Впровадження ґендерних підходів у вивчення іноземної мови у Військовому інституті важливо для розвитку різноманітності та гендерної рівності в армійському середовищі. Це сприяє формуванню толерантного та відкритого підходу до різних ґендерних ролей та сприяє ефективнішій комунікації в умовах сучасного військового середовища.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх