Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Українські традиції, Вифлеємський вогонь миру, різдвяна кутя: як пройшов Святвечір у Військовому інституті?

Добавлено: 24.12.2023 Переглянуто: 226


У Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, де курсанти готуються до викликів служби, важливо зберігати та передавати культурні цінності, які уособлюють нашу національну гідність та єдність. Святвечір у ВІТІ – це не просто обов'язковий ритуал, але і підтвердження того, що справжні українські традиції можуть бути збережені в будь-якому середовищі.

Сьогодні, 24 грудня, напередодні Святвечора, представники Пластового куреня ім.Героїв бою під Крутами Національної скаутської організації України «Пласт» передали військовослужбовцям Військового інституту Вифлеємський вогонь миру. Поширення Вифлеємського вогню — міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва Христового. Військовий інститут приймає Вифлеємський вогонь миру як символ духовної рівноваги та єднання. Ця традиція, яка почалася в Україні ще в 1986 році, втілює в собі ідею миру та доброчинності.

Традиційно, Святвечір не обходиться і без різдвяної куті. Це символічна страва, яка є не тільки смачною традицією, але й підкреслює важливість спільного столу та об'єднання.

Цьогорічна Свята вечеря розпочалася із молитви, привітання командування, запалення на столах різдвяних свічок та благословення 12-ти пісних страв, які приготували кухарі інституту. Привітав з прийдешнім Святвечором та освятив вечерю військовослужбовців військовий капелан інституту Іван Музика. Це важливі ритуали, які символізують не лише обряд віри, але і прагнення до миру та гармонії в складних умовах воєнної служби.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх