Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Новітні кроки: відбулись перші міжнародні кіберзмагання, організовані кафедрою Кібербезпеки ВІТІ

Добавлено: 27.11.2023 Переглянуто: 325


Колективом науково-педагогічних працівників та навчально-лабораторного комплексу кафедри Кібербезпеки були проведені міжнародні змагання з кібербезпеки. На заході вперше було реалізовано сценарій, розроблений викладачами кафедри, на основі досвіду участі на курсах Vulnerability Detection Program, Certified Ethical Hacking NetWork security Program, а також участь в кіберзмаганнях (кібернавчаннях) НАТО CWIX та DCM2.

До проведення змагань були залучені команди Морської Академії Болгарії (м. Варна), Харківського Національного університету Повітряних Сил ім. Кожедуба, ВІйськового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут та бойового підрозділу Реагування та протидії кіберзагрозам Командування військ зв'язку та кібербезпеки.

Основною метою проведеного заходу було поширення взаємодії між ВНЗ в сфері освіти за напрямом Кібербезпека та захист інформації, а також залучення ВНЗ різних видів військ до застосування в процесі навчання та підготовки сучасної Кіберлабораторії (кіберполігону).

- Інститут та кафедра сьогодні вже вийшли на рівень можливостей самостійно організовувати та проводити кіберзмагання, тренування та навчання команд реагування на кіберзагрози як державного, так і міжнародного характеру. Цей захід став черговим кроком розвитку та вдосконалення системи підготовки фахівців Кібербезпеки та захисту інформації з використанням сучасної матеріально технічної бази, передового досвіду європейських країн та бойового досвіду підрозділів Командування військ зв'язку та кібербезпеки, - коментує хід заходу начальник кафедри Кібербезпеки Владислав Чевардін.

Кіберзмагання (кібертренування) проходило протягом двох днів в онлайн форматі. Перший день - підготовка, підключення до кіберполігону, перевірка та визначення умов і правил проведення кіберзмагання. Другий день - виконання вправ, аналіз результатів, постановка завдань щодо майбутньої співпраці. Вправи включали в себе вирішення практичних завдань з аналізу трафіку, детектування уразливостей програмного забезпечення та інфраструктури, цифрової криміналістики та протоколів криптографічного захисту інформації.

Слід зазначити, що проведення кіберзмагань в онлайн-форматі забезпечує безпеку учасників заходу та створює умови для повного зосередження на вирішенні складних інтелектуальних завдань кожною командою окремо.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх