Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Необхідність та актуальність застосування новітніх технологій: відбулась лекція для курсантів факультету Інформаційних технологій

Добавлено: 23.11.2023 Переглянуто: 282


Для курсантів факультету Інформаційних технологій було проведено лекцію "Необхідність та актуальність застосування новітніх технологій в російсько-українській війні". Лекцію проводив викладач кафедри Комп'ютерних інформаційних технологій Андрій Задворний. Пан Андрій має великий досвід роботи у відомих українських та світових IT-компаніях, а також є розробником багатьох інноваційних рішень в військовій сфері.

Основним аспектом лекції було представлення макету однієї з систем ситуативної обізнаності на полі бою, над проєктом якої працюють небайдужі волонтери, викладачі та здобувачі вищої освіти. Лектор наголосив на важливості впровадження новітніх технологій та сучасних підходів до розробки інформаційних систем для військових потреб.

Особливий акцент було зроблено на мотивації майбутніх фахівців в галузі розробки програмного забезпечення. Лектор закликав курсантів до активної участі в процесі автоматизації та цифровізації процесів управління в Збройних Силах України. Активна дискусія, що відбувалась під час заходу, відобразила загальну тенденцію здобувачів освіти до поєднання практичних навичок з патріотичними цілями.

Заходи такого формату не лише розвивають інтелектуальні резерви країни, але й сприяють створенню новітніх інноваційних рішень для поліпшення ефективності проведення військових операцій.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх