Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

MITIT_Sport_Stars_2: найкращий пентатлоніст та чемпіонка інституту з бігу на 3 км

Добавлено: 09.09.2023 Переглянуто: 453


З нагоди Дня фізичної культури і спорту, який відзначається в Україні цьогоріч 9-го вересня, наша творча команда спільно з колективом кафедри фізичного виховання, спеціальної фізичної підготовки і спорту продовжує розповідь про 5-х найкращих спортсменів інституту.

Знайомтесь, курсанти факультету Інформаційних технологій Анастасія Стрельникова та Михайло Сорокотяга


Михайло Сорокотяга - кращий пентатлоніст. Пентатлон - це спортивне змагання, що об'єднує п'ять різних дисциплін, і варто зазначити, що військовий п'ятиборець володіє унікальними навичками, які роблять його чудовим спортсменом і справжнім професіоналом в цьому виді спорту.

- З дитинства, мене завжди приваблював спорт, особливо різноманітні види спорту, які вимагають високого рівня майстерності у різних дисциплінах. Я вирішив спробувати свої сили у пентатлоні, оскільки ця дисципліна поєднує стрільбу, велосипед, плавання, біг та верхову їзду. Професійні заняття я став відвідувати, вже будучи курсантом, - розповідає Михайло.

Будучи другокурсником, Михайло дізнався, що в інституті розпочалось формування збірної з військового п'ятиборства.

- Моїй радості не було меж. Тренер та команда радо прийняли мене в свою спортивну родину, - ділиться курсант.

Тренувальний процес п'ятиборців завжди дуже інтенсивний. Хлопець розповідає, що багато часу проводить в тирі та спортивній залі.

- Мені дуже подобається, що у вільний від навчання час я можу займатись своїм хобі. Пентатлон - це важкий, але захоплюючий вид спорту, який вимагає багато зусиль та самодисципліни, - стверджує військовослужбовець.

Жодні змагання з пентатлону не проходять без участі Михайла. Щоразу п'ятиборець прикладає максимум зусиль для перемоги своєї команди.


Анастасія Стрельникова - чемпіонка інституту з бігу на дистанцію 3000 м.

В інститутських спортивних заходах завжди знаходиться той, хто не лише ставить перед собою високі цілі, але й досягає їх з природньою елегантністю. Саме так спортсменка-самоучка, курсантка Анастасія, поставила абсолютний рекорд інституту з бігу на дистанцію 3000 м у військовій формі.

Під час здачі, юна бігунья, вразила не лише викладача з фізичної підготовленості, а й своїх однолітків, впоравшись із складним, нововведеним для жінок-військовослужбовців, нормативом. Дистанцію курсантка подолала за 13 хв 18 сек.

- Я завжди була віддана ідеї служби в армії, та вирішила відкрити для себе більше аспектів цього покликання. Фізична підготовка завжди вважалася важливою частиною будь-якої служби, і це стало моєю метою. Я почала бігати, регулярно відвідувати спортивну залу і займатися силовими вправами. Ця активність дала мені надзвичайну енергію, - натхненно розповідає спортсменка.

Фізична підготовка та тренування дівчини завжди були дуже інтенсивними. Анастасія ділиться, що відводила час для регулярних тренувань і завжди встановлювала нові цілі.

- Моє кредо - "роби як я, роби разом зі мною." Я завжди намагалася бути прикладом для своїх товаришів з інституту і показувати їм, що ніщо не неможливо, якщо ви готові вкласти у це зусилля, - впевнено розповідає Настя.

Анастасія обожнює біг на різні дистанції, тому впевнена, що нові рекорди "не за горами". Ми впевнені, Настя - це приклад сили волі, рішучості і відданості. Її історія надихає на досягнення власних цілей та балансу у житті, а також показує, що немає нічого неможливого, якщо ви готові вірити у себе та працювати над собою.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх