Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

MITIT_Sport_Stars: гирьовик, стрільчиня та капітан футбольної команди

Добавлено: 08.09.2023 Переглянуто: 488


З нагоди Дня фізичної культури і спорту, який відзначається в Україні цьогоріч 9-го вересня, наша творча команда спільно з колективом кафедри фізичного виховання, спеціальної фізичної підготовки і спорту підготували 5 найяскравіших розповідей про 5-х найкращих спортсменів інституту. Сьогодні та завтра протягом дня ми вас з ними і познайомимо.


Володимир Куліш< - капітан футбольної команди інституту "Бастіон", гравець команди "Козаки United". Володимир - курсант факультету Бойового застосування систем управління та зв'язку, навчається за спеціальністю 255 Озброєння та військова техніка.

Футболом хлопець захоплюється ще з дитинства. Батьки завжди підтримувала ініціативу Володимира, тому у 2020 році підтримали його вибір стати військовослужбовцем. Старанність та відмінна фізична підготовленість дали змогу при вступі очолити конкурсний рейтинг та вступити на спеціальність мрії. Володимир вважає, що майбутнє та перспектива саме за робототехнікою.

- Вже на перших заняттях з фізичної підготовки в інституті наш викладач запитував, хто яким видом спорту займався раніше. Я із задоволенням розповів про своє хобі. Тоді я і уявити не міг, що через кілька тижнів мене запросять спробувати свої сили в інститутській команді. Я радий, що можу продовжувати тут кар'єру, адже в такі моменти розумієш, що виграв джек-пот і знаходишся на своєму місці, - ділиться Володимир.

Під час знаходження в команді, Володимир став частинкою однією з найважливіших перемог не лише "Бастіону", а і всього Військового інституту. Вперше, за історію Збройних Сил України, команда Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут стала переможцем Чемпіонату ЗСУ з футболу. Вже наприкінці другого курсу професіоналізм курсанта помітно зріс і його було обрано капітаном інститутської команди "Бастіон".

- Я був шокований. Найважливіше в цій справі було знайти баланс, я намагався прикладати максимум і в навчанні, і в спорті. Для мене важливо вирости провідним фахівцем та різнобічно розвинутим офіцером, - говорить курсант.

Команди Володимира посідають багато призових місць кожного футбольного сезону і він пишається цими перемогами.

- Це наші спільні перемоги, але і спільна титанічна праця. Ми - Чемпіони ЗСУ у 2021 році, Чемпіони зимового кубку на турнірі SFCK у 2023, Чемпіони другої ліги Києва, постійні учасники турніру імені полковника Ігоря Павлова, - розповідає про активне командне життя та перемоги капітан команди.

Після випуску Володимир планує продовжувати об'єднувати обидві улюблені справи: робототехніку та футбол.


Олена Андрушків - найвлучніша стрільчиня інституту. Курсантка 4-го курсу факультету Телекомунікаційних систем стрільбою захоплюється з підліткового віку.

- Кардинально різні два види спорту - це стрільба та волейбол, але обидва захоплювали мене. Волейболом я займалась довго на професійному рівні, а от стрільбою - на любительському, - розповідає Олена.

Реалізація для дівчини є важливою, тому виш вона обрала за кількома критеріями: сучасна освіта, можливість приносити користь країні та всебічний розвиток.

- Військовослужбовець має бути розвинутий розумово та фізично, а ще вміти влучно стріляти, - впевнено говорить Олена.

В любительському гуртку, будучи школяркою, Олена кілька разів їздила на полігон, вчилась стріляти з гвинтівки.

- Вперше я потрапила на інститутські змагання будучи курсанткою першого курсу. Виконання вправи тоді приймав мій майбутній тренер. На наступний рік мене запросили в збірну інституту з військового пʼятиборства, - ділиться військовослужбовиця.

Під час навчання в інституті пані Олена встигла взяти участь у забігу на 3 км зі стрільбою та метанням гранати, у забігах на різні дистанції, багатьох змаганнях з кулькової стрільби.

Майбутня офіцер впевнена, що найголовніше - бачити результат та не бачити перепон.


Віталій Віктор - амбасадор гирьового спорту інституту. Випускник коледжу сержантського складу ВІТІ імені Герої Крут, нині Віталій навчається на факультеті Бойового застосування систем управління та звʼязку за спеціальністю Військового управління. Обрав професію військовослужбовця, бо впевнений - справжній лідер має бути зразком для підлеглих.

- Моя карʼєра в гирьовому спорті започаткувалась ще в коледжі. Спорт завжди подобався мені. Було приємно, що мої старання помітили. Вже у 2021 році я брав участь в перших у своєму житті змаганнях, - розповідає Віталій.

Теперішній курсант мріяв стати до лав офіцерства Збройних Сил України ще з дитинства, але важливим для нього було пройти всі щаблі військового братерства. Саме тому шлях Віталія розпочався із проходження строкової служби, продовжився навчанням у військовому коледжі, нині сержант-професіонал готується стати офіцером.

- Будучи на третіх змаганнях, ще не маючи потужної техніки, тільки бажання і старання, мій тренер з коледжу познайомив мене із тренерами з ВІТІ. Мені сподобалась ідея, що вступивши до інституту, я зможу продовжувати обидва напрямки своєї діяльності, адже у нашому виші гирьовий спорт розвинуто на найвищому рівні, - згадує курсант.

Впевнений та серйозний, майбутній командир знає, чого по-справжньому хоче від життя.

- Найголовніше, саме в той момент, коли тобі нестерпно важко, продовжувати робити свою справу із ще більшим ентузіазмом. От тоді вдасться все і навіть трохи більше! - бадьоро говорить Віталій.

За час своєї спортивної карʼєри Віталій встиг взяти участь в багатьох змаганнях, а також двічі став срібним призером обласних змагань з гирьового спорту Полтавської області та двічі посів почесне друге місце у Чемпіонаті України.

Цього року курсант готується виконати норматив та захистити звання кандидата в майстри спорту з гирьового спорту.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх