Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

29 серпня - День пам'яті загиблих захисників України

Добавлено: 29.08.2023 Переглянуто: 436


Сьогодні українці вшановують пам'ять невимовно мужніх людей, які віддали свої життя заради незалежності та безпеки нашої рідної України. Це день, коли ми згадуємо про тих, хто став прикладом відданості і героїзму, відстоявши нашу землю в найважчі часи.

Щороку цей день нагадує нам, що мир і свобода - це величезна ціна, і ми повинні пильно берегти цей дар, який було сплачено найдорожчим - людським життям.

День пам'яті загиблих захисників України започатковано в Україні у 2019 році. З цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом у 2014 році. Тоді російське керівництво надало наказ розстріляти українських військових, коли вони колонами проходили тим, що мало бути «зеленим коридором». Їхній шлях пролягав через соняшникові поля. Тому традиційним символом пам’ятного дня 29 серпня став соняшник.

Пам'ять про Героїв несе у собі силу і натхнення. Нехай сьогоднішній день стане нагадуванням для нас про те, що наш обов'язок - підтримувати та розвивати Україну в пам'ять про кожного, хто бився за нашу Перемогу до останнього подиху.

Слава Героям України!

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх