Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Відзначаємо День системного адміністратора: роль ключових фахівців у ІТ-сфері

Добавлено: 28.07.2023 Переглянуто: 404


З нагоди професійного свята – Дня системного адміністратора, хотілось би нагадати, яку важливу позицію вони займають у сфері інформаційних технологій, адже ІТ-галузь є найбільш динамічною у сучасному світі.

У сьогоденні системний адміністратор або DevOps-інженер – це фахівець, який спеціалізується на створенні, розгортанні, впровадженні, автоматизації, тестуванні, моніторингу та підтримці мереж, серверів, сервісів, додатків чи програмного забезпечення, у реальному часі.

DevOps-інженерів у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут готують на кафедрі Автоматизованих систем управління факультету Інформаційних технологій.

На даний час на кафедрі активно функціонує мережева академія Cisco, академія кібербезпеки PaloAlto Networks, розгорнуті сервіси: Ansible, Docker, AAA-сервіси, ProxMox, GitLab, TrueNas, вебсервери Nginx та Apache, засоби моніторинигу Zabbix, Graphana та багато інших мікросервісних архітектурних застосунків. Все це забезпечення створено та розгорнуто для успішного навчання здобувачів вищої освіти за спеціальністю 126 Інформаційні системи та технології.

Знання мережевих технологій та протоколів усіх рівнів моделі OSI, адміністрування мережевих пристроїв, операційних систем, сервісів та серверів робить випускника кафедри спеціальності - офіцера ЗСУ, інженером, який зібрав у собі широкий спектр практичних та теоретичних навичок у роботі з технологіями, бізнес-процесами, програмними та апаратними рішеннями і вмінням це все поєднати та змусити працювати як одна система.

Дуже важливими ці навички є і на полі бою, адже бойові підрозділи, оснащені сучасними засобами інформаційних і комунікаційних систем набагато ефективніше себе показують у бойових діях у порівнянні з підрозділами, де управління відбувається без використання сучасних інформаційних технологій.

Користуючись нагодою, вітаємо всіх причетних із професійним святом та вкотре наголошуємо про важливість системних адміністраторів у галузі інформаційних технологій.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх