Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Літературна зірка: курсантка ВІТІ стала переможницею ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т.Шевченка

Добавлено: 15.06.2023 Переглянуто: 562


Курсантка факультету Інформаційних технологій Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут пані Ольга Турчак стала переможницею ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Попри те, що основною сферою діяльності Ольги є комп'ютерні науки, мова та література завжди займали особливе місце в її серці. Вже протягом трьох років вона бере участь у Міжнародному мовно-літературному конкурсі, вдосконалюючи свої навички, демонструючи рівень майстерності та прославляючи альма-матер на найвищих щаблях.

Особливу роль у розвитку таланту Ольги відіграє її наставниця - доцент кафедри військово-гуманітарних дисциплін пані Наталія Логвіненко. Досвідчена педагог стала не тільки наставником, але й натхненням для молодої курсантки. Під її керівництвом Ольга розкрила свої творчі здібності та виявила великий потенціал у сфері мови та літератури.

На ХІІІ Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка юна військова вразила журі своїми витонченими творами, неперевершеною технікою письма та здатність до глибокого аналізу, здобувши при цьому омріяну перемогу.

- Ця перемога - велика честь для мене. Я дуже вдячна пані Наталії Логвіненко за її внесок та віру в мене. Також хочу подякувати всім, хто підтримував мене на цьому шляху, - ділиться враженнями курсантка.

14 червня відбулась урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу. На заході були присутні почесні гості: Радник - уповноважена Президента України з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту Ольга Будник, заступник Міністра освіти і науки України Андрій Сташків, директор Інституту модернізації змісту освіти Євген Баженков, голова Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка Євген Нищук, науковий співробітник Інституту літератури ім. Т.Г.Шевченка Національної академії наук України, кандидат філологічних наук Дмитро Дроздовський, Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

-Я вважаю, що обов'язок кожної людини знати, берегти рідну мову. Українська мова - це мова свободи й волі, могутня зброя українського народу в боротьбі за нашу незалежність і Перемогу. Сьогодні у час, коли триває повномасштабне вторгнення росії в Україну, важливо підтримувати державну мову, культуру, не забувати про нашу самоідентифікацію. Саме так нам заповідав Кобзар, - розповідає про свою мотивацію участі у конкурсі Ольга.

Вітаємо пані Ольгу Турчак із заслуженою перемогою у конкурсі та бажаємо наснаги на нові звершення!

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх