Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Інноваційний світ адитивного виробництва: відкритий урок для школярів з друку на 3D-принтерах

Добавлено: 20.04.2023 Переглянуто: 375


Однією з найбільш захопливих технологій в наш час є адитивне виробництво. Саме тому, один із викладачів кафедри Спеціальних інформаційних систем та робототехнічних комплексів факультету Бойового застосування систем управління та звʼязку Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут пан Андрій провів онлайн-відкритий урок для школярів України на тему «Адитивне виробництво: друк на 3D-принтерах».

До заходу доєднались понад 150 зацікавлених темою школярів із різних куточків України.

Під час відкритого уроку, гості детально розглянули такі аспекти:

- адитивне виробництво, або що таке 3D-друк?

- історія винаходу 3D-друку;

- види 3D-принтерів;

- як підготувати 3D-модель до друку;

- постдрукарська обробка деталі;

- 3D-ручка – принтер чи іграшка?

Урок містив теоретичну частину та демонстрацію практичного застосування. Викладач зацікавив гостей основними принципами роботи друку, розповів школярам про історію винаходу та застосування технологій 3D-друку, використання таких технологій у процесі навчання у ВІТІ, а також як зробити 3D-моделі самостійно.

Наприкінці конференції, учасникам заходу було запропоновано спробувати свої сили та продемонструвати закріплені знання у тестуванні-грі на тематику адитивного виробництва.

Захід був дуже корисним та пізнавальним для школярів та потенційних абітурієнтів Військового інституту. Дякуємо кожному закладу освіти, які підтримали ініціативу колективу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут щодо впровадження відкритих онлайн-уроків для реалізації модерного національно-патріотичного виховання молоді.

Довідково: Адитивне виробництво - це процес створення об'єктів шляхом додавання матеріалу шар за шаром. Для цього використовуються спеціальні пристрої, які дозволяють контролювати рух головки друку та нанесення матеріалу з точністю до десятки мікрометрів.

На даний час, 3D-друкарки використовуються в різних сферах життя, від медицини до виробництва автомобілів. Їх використовують для створення прототипів, макетів, запасних частин та багато іншого.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх