Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

#ВІТІ_104: Історія славетного вишу

Добавлено: 26.01.2022 Переглянуто: 567


До Дня відзначення 104ї річниці Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут ми хочемо розповісти про історію навчального закладу та історичні об'єкти, що залишилися до наших часів.

Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут має дуже велику історію.

Сама будівля інституту має багаторічну історію, що дає право називати її історичною пам'яткою архітектури, адже свій початок славетний військовий виш бере 1835 року, коли був закладений перший камінь до фундаменту будівлі навчального закладу. Саме тоді було розпочато будівництво оборонної казарми на два батальйони та школи кантоністів. Так називали неповнолітніх солдатських синів, які з народження були закріплені за військовим відомством.

В цих стінах за більш ніж 100 річну історію проходили навчання тільки військові. Саме тут була Перша українська військова юнкерська школа iмені Богдана Хмельницького, в складі якої перебували юнкери, що залишилися в Києві. Школі було присвоєно почесне ім'я гетьмана Богдана Хмельницького, юнкери якої 29 січня 1918 року відправилися на бій та стали на захист Української Народної Республіки.

Окрім будівлі інституту, на його території залишилися збережені фрески в склепінчастих відсіках - казематах, які несуть мілітарну історію нашого навчального вишу.

Дивовижні фрески збереглися донині в первісно старих корпусах, які займає на Печерську ВІТІ імені Героїв Крут.

Курсант факультету бойового застосування систем управління та зв’язку Олександра Кожухова

Курсант факультету телекомунікаційних систем Фото: Дмитро Мирошниченко

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх