Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

У ВІТІ відбувся І етап ХХІІ Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика

Добавлено: 09.12.2021 Переглянуто: 488


9 грудня 2021 року на кафедрі військово-гуманітарних дисциплін відбувся І етап ХХІІ Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. За офіційними документами, метою конкурсу є утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій української мови.

Як відомо, засновником конкурсу був щирий патріот України Петро Яцик, він вважав, що «ніщо і ніколи так не об’єднає українців, як рідне слово. І це дуже добре тямлять наші лукаві недруги, – переконував меценат, – автори так званої мовної проблеми, фарисейськи підкинутої новітніми політичними технологами та імідж-мейкерами для нашого розтривоженого сьогодення». «Якщо ми не дамо народові засобів і способів учитися на своїй мові – він стане вчитися на чужій і наша народність згине».

Благодійницька діяльність Петра Яцика піднімала і вивищувала українську науку, культуру, розвивала мистецтво. Традиції справжнього українолюба сьогодні активно популяризують викладачі кафедри військово-гуманітарних дисциплін під керівництвом педагогині найвищої категорії, талановитого викладача із великим серцем, наповненим любов’ю до рідної мови, доцентки Наталії ЛОГВІНЕНКО.

Щороку у заході беруть участь більше пів сотні курсантів і цей рік не став винятком. Саме знання та володіння військовослужбовцями ЗСУ державною мовою є необхідною умовою для формування в останніх національної свідомості, виховання пошани до української мови, народних традицій і звичаїв; утвердження українського менталітету, відданості ідеям українського державотворення; формування духовності українського народу.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх