Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Команди ВІТІ взяли участь у кібернавчання Grid NetWars Ukraine 2021

Добавлено: 03.12.2021 Переглянуто: 809


Відбувся найбільш очікуваний захід за останні місяці, а саме змагання Grid NetWars Ukraine 2021. Ці змагання вважаються одними з найпотужніших з кіберборотьби в світі.

Основним організатором цих змагань є Міжнародний інститут SANS, де подібні заходи проводилися в Сингапурі, Індії, Японії, Канаді та в багатьох інших країнах.

В цей раз Національним координаційним центром кібербезпеки РНБО України було організовано змагання Grid NetWars між командами від різних організацій всех секторів, в тому числі секторів оброни, енергетики, бізнесу та фінансового сектору.

Всього в заході прийняло участь 49 команд.

Від ВІТІ були представлені дві команди one_csd33, до якої увійшли викладачі кафедри Кібербезпеки - Владислав Чевардін, Павло Хусаінов, Валентин Баканов, Олександр Марчук та команда gama_csd33, до якої увійшли курсанти факультету Бойового застосування систем управління та зв’язку капітан - Іван Лаврик, курсанти Матвійчук Ігор, Владислав Савчук, Бігун Яна, Черненко Олександра. За результатами змагань команда one_csd33 зайняла 7 місце з 49, друга команда gama_csd33 увійшла до двадцятки кращих.,/p>

Під час змагань, біли створені комфортні умови з візуалізацією результатів виконання завдань та музичним оформленням заходу, що сприяло зацікавленості та запеклій боротьбі між учасниками заходу в вирішенні складних завдань.

Завдання були чотирьох рівнів складності:

Level 1 - Starting the Analysis. Be Careful. Working With Data Sets. Third Party Remote Access.

Level 2 – Downloads. OT Environment Analysis

Level 3 – Config. FTP. File. Boot.

Level 4 - PLC. Programs instantiated.

Подібні заходи мають кульмінаційне значення в системі підготовки фахівців за спеціальністю 125 Кібербезпеки, тому що на цих змаганнях курсанти чітко розуміють ризики, проблеми, які притаманні об’єктам критичної інформаційної інфраструктури держави.

Курсанти більш глибоко уявляють значення та функціонал фахівця з кібербезпеки на відміну від інших спеціальностей. Учасники під час змагання розуміють всі необхідні навички, які потрібні фахівцю з кібербезпеки, вчяться швидко та обґрунтовано приймати рішення на базі отриманих знань під час навчання в інституті.

Курсанти Олександр Карпишинець, Марія Романовська, Павло Чорний, Самойлюк Антон підтримували та вболівали за своїх побратимів.

Це був черговий крок набуття спроможностей з кібербезпеки курсантами та офіцерами кафедри «Кібербезпеки». Бажаємо нашим хлопцям та дівчатам міцного здоров’я та нових досягнень.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх