Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Кращі сержанти ВІТІ: хто вони? PART – 3

Добавлено: 17.11.2021 Переглянуто: 604


Завершує естафету кращих сержантів Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут кращий сержант факультету телекомунікаційних систем.

Знайомтесь, головний сержант 17 навчального курсу факультету телекомунікаційних систем сержант Олександр Ніколаєнко.

Олександр народився у місті Олешки Херсонської області. Під час навчання хлопець вирішив, що його мрія – захищати Україну.

- Я твердо вирішив, що хочу стати військовослужбовцем, але для мене було важливим пройти всі щаблі служби. Навесні 2015 року повідомив батьків про своє рішення щодо вступу до Військового коледжу сержантського складу ВІТІ, вони підтримали мене. Того ж літа я став курсантом, - розповідає про початок свого шляху Олександр.

У 2018 році молодший сержант Ніколаєнко завершив навчання у ВКСС ВІТІ та розпочав свою службу у військовій частині А2995, того ж року взяв участь у проведенні ООС (АТО) на Сході України.

Цілеспрямований та впертий, він твердо вирішив йти далі.

- На момент вступу до ВІТІ мене підтримала родина: дружина та батьки. Вони завжди вірять в мене! – з посмішкою ділиться сержант.

До речі, дружина Олександра також військовослужбовець, Юлія Ніколаєнко – сержант Збройних Сил України.

- Для мене принципово важливо: служба і сім’я мають крокувати поряд, не можна повністю занурюватись у щось одне й втрачати інше. Коли я став головним сержантом курсу, дуже переживав, що не зможу поєднувати, та дружина запевнила: разом ми все зможемо. Підтримка важлива усім від солдата до генерала, - говорить Олександр.

Сержант Олександр Ніколаєнко з числа тих сержантів, які впевнено крокують до своєї мети пліч-о-пліч з особовим складом. Зі слів Олександра, великим колективним досягненням курсу стало почесне срібло за навчання за результатами 2020-2021 навчального року.

- Важливим для головного сержанта є також правильно вибудувати механізм роботи підлеглих сержантів. Сержант – не просто звання чи посада, сержант – це покликання. Сержант має бути чесним перед собою та перед підлеглими.

Що ж є найважливішим в роботі сержанта на думку Олександра?

- Значущими чинниками в роботі сержанта, як командира, є кілька простих правил - це зберегти життя та здоров’я особового складу, завоювати авторитет чесним шляхом, вислухати та почути кожного, розвиватись самому та розвивати підлеглих всебічно. На мою думку, жоден сержант не вартий свого звання чи посади, якщо не дотримується цих правил. Я виховую таким чином себе сам, так виховую і підлеглих, - твердо заявляє головний сержант Ніколаєнко.

Наприкінці бесіди сержант Олександр Ніколаєнко побажав сержантському складу Збройних Сил України наснаги, здоров’я, терпіння в нелегкій справі та дотримуватись простих правил справжнього командира.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх