Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Кращі сержанти ВІТІ: хто вони? PART – 1

Добавлено: 17.11.2021 Переглянуто: 719


18 листопада відзначається День сержанта Збройних Сил України.

Сьогодні сержант Українського війська – це лідер, професіонал і взірець для підлеглих, найближчий помічник командира.

Напередодні професійного свята сержантів творча команда Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут підготувала розповідь про трьох кращих сержантів інституту.

Знайомтесь, головний сержант 27 навчального курсу факультету інформаційних технологій сержант Сергій Ніколаєв.

Сергій народився у селищі Ставок Рівненської області, все дитинство та юність хлопець жадав втілити свою патріотичну позицію в життя, стати захисником родини та зразком для майбутніх поколінь.

Пов’язав своє життя з військовою справою ще у 2015 році, вступивши до Військового-морського ліцею імені віце-адмірала Володимира Безкоровайного міста Одеси, де вперше проявив свої лідерські якості. Закінчивши 2 роки навчання остаточно переконався у бажанні стати офіцером.

У 2017 році мрія хлопця збулась та він вступив на військову службу до Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, обрав спеціальність 126 Інформаційні системи і технології.

Головний сержант 27 навчального курсу – не лише зразок військової служби для підлеглих, а й підтримка.

“Завжди поруч, завжди з нами, у будь-яку мить Сергій приходить особовому складу на допомогу не залежно від компетенції питання: чи то переживання щодо захисту кваліфікаційної роботи, сімейні труднощі або службові негаразди” - саме так описують сержанта Ніколаєва його співслужбовці, курсанти 27 навчального курсу факультету інформаційних технологій.

Сам Сергій розповідає про свій шлях до сержантських погонів із посмішкою на обличчі.

- Зрозуміло, що отримати звання «сержант» просто будучи хорошою людиною неможливо. Ти маєш виділятися поміж інших, встигати більше, робити краще, бути лідером, за яким люди підсвідомо будуть тягнутися. Мій кар’єрний шлях почався з командира відділення ще на початку першого курсу навчання. Поступово напрацьовуючи більший авторитет серед особового складу та репутацію перед старшими командирами, мене було призначено на посаду командира групи. Вже за кілька місяців виконував обов’язки головного сержанта курсу. На цьому я не зупиняюсь і впевнено йду до офіцерських погонів! – розповідає сержант.

Сергій вже за крок до отримання омріяного первинного офіцерського військового звання, адже влітку 2022 року сержант Ніколаєв закінчує навчання у ВІТІ. Протягом п’яти років Сергій перебував на сержантських посадах різного рівня. За його словами, бути сержантом – справа не з легких.

- Моя думка така: якщо справа йде легко і просто, значить вона йде не правильно! Ось так і про роль сержантів. Сержант повинен бути на рівень вище, бути кращим у навчанні та військовій дисципліні, виконувати свої обов’язки зразково, подаючи приклад особовому складу, - ділиться Сергій.

На завершення бесіди головний сержант Ніколаєв побажав усім сержантам інституту та Збройних Сил України стати лідерами, якими будуть пишатися багато поколінь.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх