Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Свято рідної мови відбулося!

Добавлено: 09.11.2021 Переглянуто: 433


Сьогодні, 9 листопада, у День української писемності та мови, відбувся 21-ий Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, який організувала Національна суспільна телерадіокомпанія України, зокрема «Українське радіо».

Викладачі кафедри військово-гуманітарних дисциплін стали активними учасниками цієї події. Разом з викладачами та курсантами писали диктант і друзі кафедри український актор театру та кіно Дмитро Лінартович та Сергій Башков доброволець, ветеран російсько-української війни (батальйон імені Юрія Кульчицького), письменник автор книги “Понад життя”.

Для нас особливо знакова участь саме цих особистостей в акції, бо курсанти побачили приклад патріотизму, героїзму пана Сергія, який з російськомовного одесита перетворився на українського патріота, поспілкувалися з колишнім військовослужбовцем, а тепер унікальним, українським актором Дмитром Лінартовичем.

Наша сила у єдності, ми можемо бути різними, але держава Україна, українська мова у нас одна і в цей такий не простий час для всіх нас ми повинні бути разом як ніколи.

Пам’ятати про тих,хто на війні, пам’ятати про культуру, мову, державу.

Текст читав із Суспільної студії письменник Юрій Андрухович - відомий український поет, прозаїк, перекладач, есеїст.

До написання радіодиктанту приєднувались люди зі всієї України, зокрема з окупованих територій, а також з різних країн світу.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх