Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Курсанти ВІТІ взяли участь у науково-практичній конференції «Всеукраїнські військові з’їзди та їх значення для державотворення України»

Добавлено: 28.10.2021 Переглянуто: 411


27 жовтня 2021 року, курсанти факультету телекомунікаційних систем Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут - Скринніков І.І., Гаштанюк А.В., Гапон Є.О., Захаренко В.Ю. під керівництвом викладача кафедри військово-гуманітарних дисциплін кандидата філологічних наук Церковняк-Городецької О.Г. взяли участь у науково-практичній конференції «Всеукраїнські військові з’їзди та їх значення для державотворення України».

Учасники конференції намагалися розкрити найцікавіші колізії багатовікової історії українського народу. Однією з таких сторінок, яка не залишається поза увагою дослідників, вчених-істориків є – період Української національно-демократичної революції, справжнього злету, національного духу й відродження і водночас глибоких розчарувань, прикрих, національних поразок. Піднесення національно-визвольного руху розбудило українців, спонукало їх політичні сили не лише до теоретичного обґрунтування, але й до практичного втілення у життя проголошуваних ідей і створення єдиного українського центру. Звучали імена видатних українців Д.Дорошенка, Ю.Міхновського, С.Бандери, Є.Коновальця та інш.

Публічний виступ викладача Церковняк-Городецької О.Г. мав успіх і викликав жваве обговорення та зацікавлення. Курсанти з інтересом слухали доповідачів, ставили запитання, дискутували.

Варто підкреслити, що конференція була зініційована Спілкою офіцерів України та проходила у Центральному Будинку офіцерів Збройних сил України. Учасники заходу мали можливість ознайомились з історією та фондами Будинку офіцерів, що вже є історичним тлом обговорюваних подій.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх