Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

У Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут презентували книгу про останнього командира УПА Василя Кука

Добавлено: 15.10.2021 Переглянуто: 406


У День захисників і захисниць України та День створення УПА для курсантів та офіцерів Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут відбулась презентація книги Аліни Понипаляк «Останній командир УПА. Життя і боротьба Василя Кука» за підтримки Головного Управління Розвідки Міністерства оборони України.

Книга містить біографічні дані Василя Кука, спогади рідних генерал-хорунжого, його побратимів та історичні документи.

Під час презентації історикиня Аліна Понипаляк говорила про роль особистості в історії і про долю покоління, яке творило український визвольний рух на прикладі останнього Головного командира УПА Василя Кука.

Зазначимо, що Василь Кук народився до Першої світової, пережив лихоліття Другої світової, розквіт і згортання діяльності УПА, потрапив совєтський полон і разом з Україною здобув омріяну свободу в 1991-му.

У книзі авторкині Аліни Понипаляк про останнього Головного командира УПА ви знайдете такі відповіді на питання:

Як сімейна скрута вплинула на його погляди? Коли він загорівся ідеєю збройної боротьби? Як пережив смерть братів Ілька й Іларія, яких стратили за українську державність? Як вибудовував мережу ОУН у Дніпропетровську й перебував у підпіллі на Волині й Галичині?

Довідково. Аліна Понипаляк - кандидатка історичних наук, дослідниця українського визвольного руху, науковиця Національного музею історії України, співкоординаторка громадської ініціативи «ВимкниРосійське».

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх