Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Однакові на обличчя – індивідуальні всередині: трійнята Горобці – курсанти факультету бойового застосування систем управління та зв’язку

Добавлено: 21.09.2021 Переглянуто: 633


Той, хто бачить хлопців вперше, навряд чи розрізнить хто з них хто, але товариші й офіцери навчились. Під час спілкування із ними стало зрозуміло, що такі однакові ззовні брати насправді дуже різнобічні та індивідуальні.

- Ми з дитинства ходили в однаковому одязі, але різного кольору, нам так подобалось. Десь після досягнення 15-ти річного віку почали індивідуалізуватись – кожен обрав свій стиль одягу, - ділиться спогадами з дитинства Максим.

Олександр обрав навчання за спеціальністю 255 Озброєння та військова техніка, а Дмитро та Максим освоюють спеціальність 125 Кібербезпека. Усі троє планують вступ до магістратури.

Хлопці шуткують, що виховувались у колі військових з дитинства, адже їхні батьки – військовослужбовці.

- Після відвідування дитячого садочка, нас забирали до військової частини, де проходив службу батько, там військовослужбовці строкової служби були нашими справжніми вихователями. Дні, коли нас запрошували на роботу до тата були найочікуванішими, - розповідає Олександр.

Трійнята запевняють, що батьки ніколи не тиснули на них з приводу вибору майбутньої професії, а навпаки говорили про особистий вибір кожного. Та трійнята мали свої плани і вирішили продовжити сімейну справу. Одного дня вперто заявили, що вступають до військового ліцею. Хлопці закінчили Львівський державний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут.

- У випускний рік з ліцею ми довго радились, в який виш вступатимемо. Те, що це буде військовий заклад знали однозначно. Кожен з нас хотів займатись чимось сучасним і прогресивним, тому дізнавшись по ВІТІ, подали документи туди. Ось такий неочікуваний сюрприз чекав на Приймальну комісію. Бали мали високі, тож всі троє пройшли конкурс на дві спеціальності, але у підсумку кожен із нас обрав те, що йому до душі, - розповідає про вступ до ВІТІ старший з трійнят, Дмитро.

У військовослужбовців є й спільне захоплення – музика. Та кожен з них обрав свій напрям: Олександр грає на фортепіано, Дмитро обрав гітару, а Максим баян. Максим Горобець закінчив музичну школу та довгий час грав в оркестрі.

Найцікавіше та найбанальніше питання до близнюків завжди таке: чи складали вони один за одного іспити, контрольні. Ми також вирішили його задати нашим унікальним курсантам.

- Коли були першокурсниками намагались провернути ту аферу, але ми настільки різні темпераментом, що викладачка одразу помітила підміну, але не сварилась, а навпаки похвалила за вигадливість. Наприкінці, Сашко сам складав свій іспит, - розповідає з посмішкою середній брат, Максим.

Такі однакові й одночасно різні, курсанти 4-го курсу займаються в наукових гуртках, обожнюють спорт та активний відпочинок.

- Так, ми різні, проте ми завжди разом, підтримуємо один одного, відпустку завжди проводимо разом, найчастіше вдома, адже батькам потрібна наша допомога, - коментує Олександр.

Наприкінці бесіди військовослужбовці поділились, що мріють продовжувати військову службу в одному місті, або одній області, адже разом вони – сила. Наразі вони активно готуються до написання кваліфікаційних робіт та складання іспитів на вступ до магістратури.

Бажаємо унікальним трійнятам успіхів у подальшій службі!

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх