Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

до Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Добавлено: 05.05.2017 Переглянуто: 1415


У Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації пройшло урочисте зібрання ветеранів Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та ветеранів військ зв’язку до Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні


5 травня 2017 року до Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні голова Громадської організації Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та ветеранів військ зв’язку генерал-майор СЕМЕРИЧ Юрій Петрович разом із ветеранами ЗС України, курсантами військового інституту взяли участь в урочистій церемонії покладання квітів до Алеї героїв навчального закладу – випускників КВІУЗ та меморіалу загиблим в АТО офіцерам-зв’язківцям.

— Дорогі ветерани військ зв’язку Збройних Сил! Шановні присутні! У цей славний день ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни та підняли країну з руїн у повоєнні роки.

Важко знайти слова, якими можна було б передати всю вдячність за безсмертний подвиг переможців у найжорстокішій війні, яку не знало людство.

Сьогодні проводиться антитерористична операція. Кожного дня, виконуючи бойові завдання, українські військові, проявляють мужність та героїзм. Як і ми колись, вони виборюють мир, — підкреслив голова Громадської організації «Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та ветеранів військ зв’язку » генерал-майор у відставці Юрій Петрович СЕМЕРИЧ.

Зворушливим моментом для всіх присутніх під час урочистостей стало нагородження ветерана військ зв’язку Збройних Сил України полковника у відставці ГАВРЮКА Віктора Семеновича медаллю Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та ветеранів військ зв’язку «ЗА БАГАТОРІЧНУ ВІДДАНІСТЬ ВІЙСЬКОВОМУ ЗВ’ЯЗКУ ІІ СТУПЕНЯ». Не одне покоління справжніх патріотів офіцерів-звязківців виховував в стінах цього прославленого училища Віктор Семенович Гаврюк. Він і сьогодні продовжує наполегливо працювати на благо інституту та військ зв’язку ЗС України.

Кожен курсант, кожен випускник інституту завжди пишається їм, за його самовідданість службі і режиму щодо збереження державної таємниці в навчальному закладі.

Учасники заходу вшанували пам’ять всіх учасників Другої світової війни та загиблих в АТО хвилиною мовчання, після пролунав Державний Гімн України у виконанні духового оркестру Військового інституту.

Також 5 травня 2017 року, в актовому залі Печерської райдержадміністрації відбулася святкова зустріч голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука з ветеранами з нагоди Дня пам’яті і примирення та 72-річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У заході взяли участь представники ветеранських організацій Печерського району, учасники АТО, військовослужбовці Національної гвардії України та Збройних сил України, курсанти Військового інституту телекомунікації та інформатизації.

Також, під час заходу голова Печерського району Сергій Мартинчук вручив подяки ветеранам та учасникам АТО Військового інституту телекомунікацій та інформатизації за мужність, самовідданість, активну громадянську позицію та з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні полковнику у відставці Бірюкову Володимиру Олексійовичу, учасникам АТО підполковнику Мусієнку В.А., майор Ланку А.В., курсанту Мельнику Р.Г. Після урочистої частини присутні мали можливість переглянути святковий концерт в якому взяли участь академічний камерний хор «Хрещатик» та колектив танцювальної студії «Велика перерва».



МИ ПАМ’ЯТАЄМО!

СЛАВА ЗВ’ЯЗКІВЦЯМ!


ГЕРОЇЧНІ ПОДВИГИ НАШИХ ВИПУСКНИКІВ

Минуло багато часів після Великої Перемоги. Час стирає з пам’яті багато подій. Але йому не підвладне героїчне минуле. Подвиги, здійснені народом України в боях з ворогом Батьківщини, безсмертні. Пам'ять українського народу буде вічно зберігати імена героїв.

Загальновідомо, що 329 зв’язківців за подвиги, які вони здійснили в боях з ворогами нашої Батьківщини, удостоєні звання Героя Радянського союзу. 133 зв’язківці стали повними кавалерами орденів Слави 3-х ступенів.

Вихованці Військового інституту телекомунікацій та інформатизації, які удостоєні почесних звань Героя Радянського Союзу.

Випускник Київського військового училища зв’язку телефоніст взводу зв’язку стрілецького батальйону молодший сержант ЛИТВИНЕНКО МИКОЛА ЄВГЕНОВИЧ ( за особисту мужність нагороджений орденами слави всіх 3-х ступенів. В рукопашному бою знищив 15 солдат та офіцерів німецької армії).

Випускник 1923 р., командир полку підполковник ПРОЦЕНКО СТЕПАН ФЕДОРОВИЧ ( в листопаді 1941 року в районі Дарниці, міста Києва його полк одним із перших форсував річку Дніпро. В битві за місто Київ наш випускник загинув і був посмертно удостоєний звання Героя Радянського Союзу. Він похований біля монументу Слави в місті Києві серед 34 героїв).

Випускник 1937 р. командир радіо роти 62-го окремого батальйону зв’язку капітан ЯКУШЕВ АНАТОЛІЙ ІВАНОВИЧ ( війна застала на посаді командира роти зв’язку в місті Баку. Його бойовий шлях проліг через Керченський півострів, потім Новоросійськ, Кубань, Донбас, Полтавщина та Молдавія. З відвагу, мужність та героїзм йому було присвоєне звання Героя Радянського Союзу. Після воєнний час вів довго працював в Міністерстві зв’язку України).

Випускник 1938 р., командир стрілецького батальйону капітан КОРНЄЄВ ГЕОРГІЙ ІЛЛІЧ (першим форсував Дунай, чим забезпечив успіх іншим підрозділам полку. В цій битві Г.І.Корнєєв загинув. 24 березня 1945 йому присвоєно звання Героя Радянського Союзу посмертно. На горі Буда столиці Угорщини стоїть пам’ятник нашому герою).

Випускник 1941 р., командир Партизанського загону лейтенант СТРІЛЕЦЬ ПИЛИП ЄВДАКИМОВИЧ (очолюючи Партизанський загін знищив понад 400 гітлерівців, 20 ворожих ешелонів, 12 залізничних та шосейних мостів. В бою біля станції Полужжя, Брянської області 1 лютого 1942 року наш вихованець, уродженець Київської області загинув. Указом Верховної СРСР від 1 вересня 1942 року йому було присвоєне звання Героя Радянського Союзу).


600 окремих частин зв’язку нагороджені орденами, 200 із них двічі, а 58 частин стали гвардійськими. 172 частинам зв’язку присвоєні почесні звання міст, які вони звільняли.

Більше 160 героїв – зв’язківців воювали в частинах і підрозділах зв’язку стрілецьких та мотострілкових корпусів, дивізій, полків і батальйонів.

49 радистів і телефоністів забезпечували управління вогнем артилерійських полків, дивізіонів і батарей.

40 Героїв Радянського Союзу – зв’язківців служили в авіації;

24 – в танкових військах;

26 – у військово-морському флоті;

13 героїв – зв’язківці партизанських і розвідувальних загонів і підпільних груп.

Пліч-о-пліч з чоловіками самовіддано виконували свій обов’язок і жінки. У роки Великої Вітчизняної війни 13 жінок – зв’язківців стали Героями Радянського Союзу, із них 12 віддали життя в боях за Батьківщину.

4 травня 1995 року на території інституту, на алеї Героїв була відкрита стела на честь майже 2000 випускників, що загинули у роки Великої Вітчизняної війни.



ПРИВІТАННЯ З НАГОДИ ДНЯ ПЕРЕМОГИ

«Дорогі ветерани! Багато років минуло від незабутнього травня 1945 року, але й сьогодні величний подвиг захисників і визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народу. У ці пам’яті дні, ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану Героям-ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни. Ми у вічному боргу перед вами, за обірвану війною юність, за зразки мужності, самопожертву, героїзм, які ви проявили в боях за рідну землю. Світла пам'ять по тим героям, які загинули, захищаючи нашу Батьківщину, завжди буде в наших серцях. Їх безсмертний подвиг захисту Вітчизни служитиме прикладом для майбутніх поколінь. Бажаємо вам дорогі ветерани міцного здоров’я, довгих літ щасливого життя, родинного затишку та мирного неба над головою!»

Ми, нове покоління зв’язківців Збройних Сил України, приклоняємося перед силою духу і мужністю Героїв, їх подвиги служать надихаючим прикладом для сьогоднішніх захисників Батьківщини. Свої успіхи у військовій службі, навчанні та військовій дисципліні, присвячуємо Вам, дорогі Герої!!!



Командування Військового інституту телекомунікацій та інформатизації

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх