Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Відбувся ритуал вручення бойової зброї курсантам першого курсу

Добавлено: 06.08.2021 Переглянуто: 636


6 серпня 2021 року на території табірного містечка батальйону забезпечення навчального процесу ВІТІ відбувся ритуал вручення зброї курсантам першого курсу інституту.

Момент отримання своєї першої бойової зброї за всіх часів був знаковим для воїна. Подібні ритуали були присутні і в Запорізькій Січі – дожили вони й до сьогодення, адже отримати бойову зброю – означає стати повноцінним воїном.

Зв’язківці сьогодні отримали з рук командирів свою першу бойову зброю та відповідні записи про це. На час проходження служби, ця зброя буде вважатись їхньою. Це велика честь та велика відповідальність.

Родзинкою заходу було започаткування нової традиції проговорення клятви про «єдність зброї та воїна», яка закінчується словами: "Ми переможці наших ворогів

Ми господарі свого життя

Хай буде так, доки не залишиться ворогів

І не настане мир."

Після ритуалу вручення зброї, капелан військової частини А0415 отець Роман благословив курсантів на зразкову службу Українському народові.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх