Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Основи тактичної медицини, або як офіцери Української військово-медичної академії навчали першокурсників ВІТІ наданню домедичної допомоги

Добавлено: 27.07.2021 Переглянуто: 1041


З 22 липня у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут розпочато первинну військово-професійну підготовку першокурсників 2021 року набору. Під час ПВПП новоспечені курсанти навчаються таким видам підготовки як тактична, інженерна, медична, вогнева, стройова, РХБ захисту, а також основам Статутів Збройних Сил України.

У ході проведення первинної підготовки, за ініціативи керівництва кафедри Загальновійськових дисциплін, до навчальних занять курсантів було залучено слухачів першого курсу Української військової медичної академії. Роль викладачів з основ тактичної медицини випала молодшим лейтенантам медичної служби Андрію Грішову, Андрію Горянському, Миколі Мисаку.

Під час занять курсанти дізнались про основні принципи та методи надання домедичної допомоги на полі бою відповідно до стандартів країн-членів НАТО, а також відпрацювали алгоритм надання допомоги CABC та способи евакуації пораненого з поля бою.

- Проведення таких занять є надзвичайно важливою складовою в підготовці майбутнього офіцера, оскільки вони спрямовані на збереження життя та здоров’я військовослужбовців. Ми надзвичайно раді перебувати тут, дебютувати в ролі викладачів, ділитись своїми знаннями з курсантами, адже це дуже важливо для обох сторін, - ділиться враженнями від проведення занять старший групи інструкторів молодший лейтенант медичної служби Андрій Грішов.

Командування Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут дякує колективу Української військово-медичної академії за підготовку висококваліфікованих кадрів та активну співпрацю в організації первинної військово-професійної підготовки – 2021.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх