Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Конкурс з української мови імені Петра Яцика

Добавлено: 22.01.2017 Переглянуто: 1224


12 січня у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації відбувся перший етап ХVІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика у Збройних Силах України, метою якого є утвердження державного статусу української мови, популяризація у військовому середовищі піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.

Нагадаємо, що заснував конкурс у 2000 році бізнесмен із Торонто українського походження Петро Яцик, тодішній президент Ліги українських меценатів. Він був щирим патріотом України і вважав, що “ніщо і ніколи так не об’єднує українців, як рідне слово”.

Благодійницька діяльність П. Яцика піднімала і вивищувала українську науку, культуру, розвивала мистецтво. Його патріотичні ідеї знаходять підтримку й у наших колах.

Чому так важливо для майбутнього офіцера досконало на теоретичному і практичному рівнях володіти українською мовою?

Адже знання рідної мови, усвідомлення своєї національної ідентичності – це історична необхідність. Культура мовлення офіцера – неодмінний складник загальної культури, суттєва ознака його моральних, ділових якостей і характеру. Офіцер, котрий володіє мистецтвом слова, має вагомий засіб керування підлеглими.

В цьому році у конкурсі взяли участь 45 курсантів інституту.

В організації і проведенні конкурсу взяли участь начальник кафедри військово-гуманітарних дисциплін, кандидат технічних наук, полковник Саєнко О.Г., викладач кафедри військово-гуманітарних дисциплін, кандидат педагогічних наук Логвіненко Н.М., працівники науково-організаційного відділу, які створили належні умови для виконання учасниками конкурсної роботи.

На підставі рішення конкурсної комісії переможцями стали:

І місце – Мозертов А.О., 132 н.гр.;

ІІ місце – Дєєв В.Б., 253 н.гр.; Дніпровська А.М., 243 н.гр.;

ІІІ місце – Маков С.І., 261 н.гр., Жаворонкова А.О., 241 н.гр., Довгошлюбний І.А. 242 н.гр.

Бажаємо їм подальших творчих успіхів!!!

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх