Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

У ВІТІ вшанували пам’ять загиблого випускника інституту Героя України Максима Шаповала

Добавлено: 27.06.2021 Переглянуто: 563


Сьогодні, 27 червня особовий склад Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут вшанував пам’ять загиблого випускника Героя України генерал-майора Максима Шаповала.

Начальник спеціального резерву Головного управління розвідки Міністерства оборони України Максим Шаповал 27 червня 2017 року трагічно загинув внаслідок зухвалого терористичного акту, спланованого російськими спецслужбами.

Курсанти та офіцери ВІТІ вшанували пам’ять Героя України хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника.

З промовою реквієм до курсантів виступив заступник начальника інституту з морально-психологічного забезпечення полковник Олег Петровський.

Довідково.

З початку російської збройної агресії полковник Шаповал виконував завдання щодо захисту незалежності і територіальної цілісності України в районі проведення проведення бойових дій на сході України. Був учасником найбільш важких боїв 2014–2015 років. Безпосередньо брав участь у звільненні декількох окупованих українських міст, боях за стратегічно важливу висоту — Савур-Могилу, а також у плануванні та проведенні розвідувальних рейдів у глибокий тил противника.

Указом Президента України від 30 червня 2017 року полковнику Шаповалу Максиму Михайловичу присвоєно військове звання генерал-майора (посмертно).

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх