Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Курсанти ВКСС ВІТІ відвідали унікальний авіаційний музей просто неба

Добавлено: 21.03.2021 Переглянуто: 570


21 березня 2021 року, курсанти Військового коледжу сержантського складу Військового інституту телекомунікації та інформатизації імені Героїв Крут відвідали Музей важкої бомбардувальної авіації - унікальний авіаційний музей просто неба.

Початком створення експозиції Музею дальньої авіації можна вважати 1987 рік, коли поряд з навчальним корпусом 185 гвардійського важкого бомбардувального авіаційного полку на вічну стоянку поставили легендарний літак Ту-16, який перебував на озброєнні Дальньої авіації майже сорок років. Пізніше експозицію поповнили стратегічні літаки-ракетоносці Ту-160 і Ту-95МС, а також дальні літаки-ракетоносці Ту-22 КП та Ту-22 МЗ. Усі вони були носіями ядерної зброї.

Крім літаків на музейних майданчиках курсанти Військового коледжу побачили авіабомби різного тоннажу, які застосовували в дальній авіації. Особливістю музею є те, що екскурсії тут проводять колишні військові льотчики, які крім сухих тактико-технічних даних літаків додатково ще розповідають неймовірні історії з власної біографії .

Також на території музею розміщується підземний командний пункт важкої бомбардувальної авіаескадрильї часів «холодної війни» та пам'ятний знак на честь 100-річчя від дня народження Ю. В. Кондратюка (О. Г. Шаргея) - видатного вченого ракетно-космічної галузі.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх