Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

#Читай досягай: на кафедрі військово-гуманітарних дисциплін відбулась всеукраїнська акція з промоції читання

Добавлено: 17.02.2021 Переглянуто: 673


17 лютого на кафедрі військово-гуманітарних дисциплін на підтримку всеукраїнської акції “#Читай_досягай” від Українського інституту книги та Міністерства культури та інформаційної політики України відбулась зустріч з Євгенією Подобною – журналісткою, воєнною кореспонденткою, Лауреаткою Шевченківської премії 2020 року за книгу «Дівчата зрізають коси».

Це видання містить спогади 25 жінок-військових, які брали участь в АТО у складі Збройних сил України та добровольчих підрозділів у 2014-2018 роках як стрілки, кулеметниці, медики, мінометниці, снайперки тощо. Спогади, розповіді про бойові операції різних років на Луганщині та Донеччині, про звільнення українських міст та сіл від окупантів, спогади про побратимів, місцевих мешканців, воєнний побут, а також роздуми про становище жінки в українському війську в різні періоди війни. Розповіді доповнені фотографіями із зони бойових дій.

Не секрет, що все більше жінок поповнюють лави збройних сил, є вірними побратимами та відповідальними військовими саме тому такі зустрічі, обговорення є такими необхідними для курсанток, крім того, розвиток у справі, мотивація до вдосконалення себе можлива через приклад, вчинок, дії інших професіоналів.

Курсантки поставили чимало запитань до п. Євгенії Подобної, зокрема про патріотизм, страх на війні, перший обстріл, бажання жити після війни, звернули увагу і на назву збірки, з’ясувалось, що є така пісня автор слів Олена Задорожна, автор музики Анастасія Приходько.

Знайомство з такою потрібною та цікавою книгою, щирою, прекрасною авторкою відбулось у невимушеній, дружній атмосфері з запитаннями та відповідями, музикою та життєвими історіями такими необхідними та мотиваційними.

Ми ще раз переконались українські жінки є унікальними та особливими.

Читай та досягай!

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх