Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Сьогодні вшановують ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Добавлено: 14.12.2020 Переглянуто: 793


14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС який був офіційно введений Президентом України в 2006 році.

Цю дату для вшанування ліквідаторів вибрано не випадково. Саме в цей день у 1986 році Державний комітет ухвалив в експлуатацію комплекс захисних споруд («саркофаг») на Чорнобильській АЕС. Незважаючи на те, що офіційно День ліквідаторів був введений тільки в 2006 році, відзначається він в Україні з 1986 року, коли учасники ліквідації аварії на АЕС зібралися разом, щоб відзначити свою першу перемогу.

Чорнобильська трагедія розділила долі людей на «до» і «після». Причому лихо цієї катастрофи зачепило не лише мешканців Прип'яті. Полтавців, які без зайвої думки долучилися до ліквідації, було близько 17 тисяч осіб. Пожежні, лікарі, солдати строкової служби тоді потрапили у саме Чорнобильське пекло. Багатьох з них уже немає у живих.

Серед ліквідаторів аварії на ЧАЕС був той, хто більше 40 років працював у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут доктор технічних наук, професор, відмінник освіти України, заслужений працівник освіти України, нині полковник запасу Валерій Романюк.


14 грудня 2020 року з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС курсанти Військового коледжу сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут взяли участь у покладанні квітів до пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи. Свого роду – це данина шани, пам'яті тих, хто втратив своє здоров'я, хто захистив і Україну, і світ від Чорнобильської катастрофи, від катастрофи планетарного масштабу.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх