Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Понад півсотні молодших лейтенантів та лейтенантів запасу вдосконалять свої вміння та навички на курсах перепідготовки офіцерів за призовом

Добавлено: 09.12.2020 Переглянуто: 1189


Понад півсотні молодших лейтенантів та лейтенантів запасу вдосконалять свої вміння та навички на курсах перепідготовки офіцерів запасу ВІТІ. На навчання молодший офіцерський склад прибув майже зі всіх куточків нашої країни.

Цього разу віддати свій громадянський обов’язок перед Батьківщиною добровільно зголосилися 60 офіцерів запасу. Переважно це молодші лейтенанти та лейтенанти віком до 25-ти років, хоча серед них є й ті котрі досягли 30-ти і навіть 40-ка річного віку та мають сім'ї з дітьми.

Впродовж трьох місячного вишкілу у польових умовах на базі Батальйону забезпечення навчального процесу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, офіцери-зв‘язківці згадають отриманні раніше знання на військових кафедрах та підвищать свою кваліфікацію. Надалі всі вони продовжать розвивати Збройні Сили України, гідно нести службу у військах і якісно готувати рядовий та сержантський склад для служби в армії.

Заняття проводять висококваліфіковані спеціалісти, викладачі інституту, які мають високий бойовий досвід та діляться ним зі слухачами. Офіцери, що прибули на навчання, неухильно дотримуються щоденного розпорядку дня, визначеного статутом, а також отримують усі необхідні навички для служби в Збройних силах.

Показово, що військова служба набуває все більшої популярності серед осіб з вищою освітою. Адже цього разу поміж охочих понад 90% офіцерів-призовників отримали ступінь вищої освіти - магістр і ще 10% - бакалавр. Здебільшого, до служби в ЗСУ вони здобували технічну освіту, але серед них є ті хто навчалися на педагогів, юристів, економістів та іншим професіям.

Військова служба надає офіцерам не тільки витримку, пунктуальність та загартовує їх характер. Вона ще й відкриває перед ними широкі можливості для подальшої служби, а саме: просування по кар’єрних сходах, гідне матеріальне забезпечення та реалізацію вже отриманих військових знань. В подальшому слухачі курсів зможуть брати участь у міжнародних навчаннях та ефективно застосовувати свої знання боронячи рідну державу у складі ООС.

Варто зазначити, що кількість мотивованих бійців серед призваних офіцерів значно зростає. Адже цього разу понад 40% призовників готові укласти контракт та продовжити службу в ЗСУ. Ще близько 20% добровільно бажають нести службу в зоні проведення Операції Об'єднаних Сил. Не виключено, що число охочих боронити незалежність та суверенітет України до кінця навчання продовжить зростати.

Після завершення навчання офіцери за призовом складуть комплексний екзамен, яким підтвердять свої знання та вміння роботи на сучасній техніці зв’язку, вогневої підготовки, тактичної медицини та інших військових дисциплін і будуть розподілені до діючих частин.

Символічно, що до Дня Збройних Сил України офіцерські лави поповнились такими мотивованими та фаховими спеціалістами. Ми щиро вітаємо їх з таким вибором та бажаємо їм наснаги і успіхів у такій непростій справі!

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх