Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Прем’єрний показ художнього фільму “ФОРТЕЦЯ ХАДЖИБЕЙ»

Добавлено: 14.11.2020 Переглянуто: 731


13 листопада 2020 року. у кінотеатрі Національної спілки кінематографістів України відбувся Прем’єрний показ художнього фільму “ФОРТЕЦЯ ХАДЖИБЕЙ», на який мали змогу потрапити і курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.

Історичний пригодницький фільм «Фортеця Хаджибей» знято спільно Україною, Грузією та Туреччиною. Акторський склад також багатонаціональний. Режисером та співавтором сценарію став Костянтин Коновалов. Під робочою назвою «Пам'ять сонця» проект переміг у одному з пітчингів Держкіно та отримав 14 млн. грн., що складає приблизно половину загального бюджету. Знімали фільм на Одеській кіностудії. Прем’єрні покази пройдуть одночасно у Києві, Стамбулі, Тбілісі та Одесі.

Події фільму розгортаються у 18 столітті, розпал російсько-турецької війни. На боці османів воюють задунайські козаки. Якось до їхніх рук потрапляє цінна інформація. Листа із нею потрібно передати султану, а допомогти в цьому може Ахмет-паша із фортеці Хаджибей. Біда в тому, що днями цю фортецю захопили росіяни. Козак Андрій (Олександр Соколов) випадково знайомиться з донькою Ахмет-паші (Дерен Талу). Разом вони розробляють план як його викрасти.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх