Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Без знання минулого немає майбутнього

Добавлено: 29.11.2019 Переглянуто: 1353


«Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього», – казав колись видатний український поет Максим Рильський. І з класиком не посперечаєшся. Тільки прискіпливо вивчаючи історію рідної землі, можна знайти відповіді на питання про те, звідки йде наше коріння й що чекає на нас у майбутньому.

29 листопада 2019 року у стінах Національного університету оборони України імені Івана Черняховського відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція на тему: “Українське військо: сучасність та історична ретроспектива”.

У науковому заході взяли участь представники ВІТІ: начальник кафедри військово-гуманітарних дисциплін полковник Олександр Саєнко, професор Людмила Кримець, старший викладач Вікторія Садикова та курсанти інституту Анастасія Дяченко і Володимир Дєєв.

Метою конференції стало обговорення та апробація результатів воєнно-історичних досліджень вітчизняних фахівців. На пленарному засіданні науковці мали змогу, прослухати цікаві доповіді поважних дослідників у галузі військової історії, після чого конференція продовжила роботу в семи секціях. Найцікавішим було те, що ця робота відбувалася не лише у стінах НУОУ, а й за його межами.

Курсантам інституту випала нагода взяти участь у роботі секції №4: “Збройний захист українських земель із давнини до початку ХХІ ст.”, яка працювала на території Національного військово-історичного музею України. Молоді науковці представили до уваги поважних військових істориків власні дослідження та були нагороджені сертифікатами.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх