Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Офіцери-зв'язківці відвідали Чернігів: визначні пам'ятки північного міста

Добавлено: 25.11.2019 Переглянуто: 1042


У рамках культурно-освітницької програми офіцерів за призовом, які проходять вишкіл на 5 курсах перепідготовки та підвищення кваліфікації, було організовано екскурсію історичними місцями північної частини України. Маршрут подорожі почався з поїздки у смт. Козелець з огляду православного Собору Різдва Богородиці збудованого у 1752-1763 роках на замовлення родини Розумовських. Храм витриманий у барочних формах, всередині собору дивом зберігся унікальний дерев'яний 7-ми ярусний іконостас 18 століття (створений, як вважають, за участю архітектора Растреллі).

Далі екскурсія продовжилась у стародавньому місці Чернігові. Під час якої слухачі курсів мали можливість оглянути територію Стародавнього дитинця (Валу) з комплексом оборонних споруд, Спасу-Преображенський собор (поч.ХІ ст.), Борисоглібський собор (ХІІ ст.), Троїцький собор (1679-1695), храм Параскеви П’ятниці (ХІІ-ХІІІ ст.), Чернігівський колегіум (1700), будинок полкової канцелярії (будинок Мазепи), пам’ятник Т.Г. Шевченко.

Офіцери-зв‘язквці мали можливість відвідати визначний археологічний некрополь ІХ-ХІ століть на Чернігівщині, курганний комплекс, розміщений на площі 1,2 га на Болдиних горах. Меморіал Другої Світової війни та ансамбль Іллінського та Успенського монастирів. Поруч з монастирями розташований цвинтар, де поховані визначні українці - великий український письменник М. Коцюбинський, український фольклорист і етнограф Опанас Маркевич, чоловік письменниці Марко Вовчок, письменник і громадський діяч Микола Вербицький.

Далі слухачі 5 КПППК спустилися до унікальних Антонієвих печер заснованих на початку ХІ ст. батьком чернецтва на Русі – чернігівським князем Святославом Ярославовичем та Антонієм Печерським, однім із засновником Києво-Печерського монастиря. Глибина залягання печер коливається від 2 до 12 метрів відносно поверхні гори. Підземний комплекс загальною довжиною 350 метрів складається із галерей, об’єднаних між собою.

В завершенні цього насиченого враженнями дня була здійснена оглядова екскурсія міста Чернігів. Офіцери за призовом ввечері повернулися до розташування з єдиною думкою продовжувати огляд визначних місць України.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх