Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Новини ВКСС ВІТІ

Добавлено: 06.11.2019 Переглянуто: 1164


Курсанти Військового коледжу сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації ім.Героїв Крут відвідали IT-конференцію InsaneByte.

Під керівництвом старшого викладача циклової комісії з експлуатації комп'ютерних систем і мереж, кандидата технічних наук, підполковника Дубика Андрія Миколайовича, курсанти отримали можливість дізнатися про переваги ІТ-сфери і отримати знання, які зможуть застосовувати у майбутньому. Це була чудова нагода поспілкуватися особисто з експертами-практиками, впевнитись, що придбані теоретичні та практичні базові знання в коледжі – це фундамент для подальшого творчого розвитку та запорука кар'єрного росту у Збройних Силах України.

На практичному воркшопі курсанти у складі трьох команд зібрали власні варіанти дистанційно керованих машин-роботів та прийняли участь у їх змаганнях разом з іншими командами. Наші курсанти здобули перше та друге місця у імпровізованому «бою» керованих роботів. Завдяки роботам та дронам можливо доставляти у важкодоступні місця керовані пристрої відеоспостереження, радіопередавачі або засоби РЕБ, вибухові пристрої, автоматичну стрілецьку зброю тощо. Роботи можуть складати карти місцевості, непомітно пересуватися, складати 3D-карти та фото місцевості, та навіть сучасні фото 360º.

оповненням до доповіді з робототехніки стала наступна доповідь – «Віртуальна реальність і професії майбутнього». Те, що раніше було фантастикою, зараз вже є абсолютною і доступною реальністю. Зібрані роботами з небезпечних ділянок фото об’єднуються у повноцінну карту 3D або 360º, а за допомогою пристроїв віртуальної реальності можна безпечно роздивитися все навколо, ніби дійсно перебувати в цьому районі, вибрати зручну позицію для снайпера, пройти небезпечним маршрутом, щоб потім виконати складне завдання – віртуальна реальність стає на допомогу військовим у найскладніших завданнях. Також можливо відправити робота у складну ділянку, а керувати ним дистанційно, і при цьому бачити все так, ніби військовий сам повноцінно там присутній – все це вже реально доступно у «віртуальній реальності».

Звісно, що роботів треба програмувати, щоб вони були здатні реагувати на певні зовнішні подразники: оцінювати відстань до об’єктів, обминати перешкоди, тривати рівновагу для пересування та якісної зйомки, реагувати на певну температуру, хімічні та радіаційні речовини, керувати маніпуляторами тощо. Для цього треба знати, які мови програмування зараз використовуються, які напрямки та технології знадобляться в майбутньому. Все це курсанти мали змогу дізнатися «з перших вуст» від спеціалістів галузі. Практичне застосування цих знань – віддалене керування роботами та дронами із застосуванням web-технологій, створення власних проектів на базі модулів Arduino та Raspbery тощо.

Після закінчення доповідей, відбулося пленарне засідання зі спеціалістами галузі. Гостро обговорювалося питання навчання студентів – майбутніх спеціалістів – сучасним і потрібним в майбутньому знанням. Треба кардинально змінювати практику, коли навчальні заклади навчають по старим програмам і дають зовсім не ті знання, які потрібен мати спеціаліст IT- галузі; мати емоціональний інтелект, когнітивну гнучкість та вміння системно мислити.

Відвідування конференції та спілкування з доповідачами дозволили зрозуміти сучасний стан в IT-галузі, сучасні тенденції використання мов програмування, зрозуміти, що користується попитом, над чим ще потрібно працювати.

Курсанти інституту мали змогу відчути актуальність та високий попит на фахівців сучасної майбутньої професії – фахівців телекомунікаційних та інформаційних технологій. Сьогоднішні Збройні Сили України впевнено ідуть по шляху переоснащення військової техніки та озброєння новими сучасними зразками. Саме для експлуатації цієї новітньої техніки зв’язку та автоматизації і готовить сучасні кадри Військовий коледж сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації ім.Героїв Крут.

Тренування з військово-прикладного плаванням у міському спортивному комплексі «Дельфін».

Під час проведення тренувань з військово-прикладного плавання курсанти повинні навчитися: надавати першу медичну допомогу потопаючому та правил поведінки на воді; координації рухів у воді; пересуватися по воді та занурюватися до підборіддя та з головою; практично виконувати пірнання; практично виконувати плавання стилем кроль, стилем кроль на спині, стилем брас; попереджувати травматизм під час занять з плавання та ін.

Додаткові заняття з військово-прикладного плавання є важливим засобом підготовки військовослужбовців до ведення бойових дій, пов’язаних з подолання водних перешкод, ефективним засобом фізичної підготовки і удосконалення морально-психологічних якостей навчаємих.

Тож під час занять з плавання курсанти не лише вдосконалюють військово-прикладні навички, а й зміцнюють здоров`я, що дуже важливо для підтримання гарної фізичної форми та позитивного настрою військовослужбовця!

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх