Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Науково-технічний семінар "Проблеми побудови систем захисту інформації та кібернетичної безпеки"

Добавлено: 27.02.2019 Переглянуто: 1187


26 лютого 2019 року на кафедрі Захисту інформації і кіберзахисту було проведено чергове засідання науково-технічного семінару "Проблеми побудови систем захисту інформації та кібернетичної безпеки.

Виступили доцент кафедри Чевардін В.Є. з доповіддю "Проблеми побудови стійких криптографічних систем захисту інформації та систем кібернетичного захисту", курсант 364 навчальної групи Штобза Д.В. з доповіддю " Тестування мережі на уразливість до DoS/DDoS атак ".

В ході обговорення першої доповіді були розглянуті та обговорені існуючі проблеми побудови стійких систем захисту інформації, представлені результати аналізу відомих на сьогодні інцидентів щодо виявлення алгоритмічних закладок в сучасних стандартизованих та перспективних алгоритмах криптографічного захисту інформації. З результатами обговорення першої доповіді було визначено важливість своєчасного (оперативного) виявлення програмних, та програмно-апаратних закладок в реалізаціях алгоритмів електронного цифрового підпису, шифрування даних та генераторів псевдовипадкових послідовностей, що реалізовані в сучасних операційних системах, з використанням відомих рекомендацій таких організацій, як MITRE та SANS.

В ході дискусії за другим питанням були розглянуті та обговорені проблеми своєчасного реагування на кібернетичні загрози та оперативне проведення заходів щодо виявлення уразливостей комп’ютерних мереж, а саме проведення тестів на проникнення до комп’ютерних мереж. Курсантом 364 навчальної групи Штобзою Д.В. було представлено результати роботи над комплексом тестування уразливостей комп’ютерної мережі.

За підсумками роботи науково-технічного семінару разом з представниками кафедри Спеціальних засобів зв'язку та радіоелектронних засобів були визначені перспективні шляхи подальшого розвитку та взаємодії кафедр в спільних проектах.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх