Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Крути 1918

Добавлено: 14.02.2019 Переглянуто: 1196


В системі військово-патріотичного виховання курсантської молоді доцентом кафедри загальної тактики працівником ЗСУ Бірюковим П.В. 13 лютого 2019 року було організовано перегляд курсантами 3 курсу факультету телекомунікаційних систем художнього фільму «Крути 1918».

Фільм оснований на військово-історичних подіях, відкривається сценою сучасності та закривається нею: боєць Операції Об’єднаних сил приходить до меморіалу Героям Крут і звідти уходить. За задумкою режисера фільм має найвищу актуальність, 100 років назад вмирали за Батьківщину молоді хлопці – і на сьогоднішній день гинуть юнаки на неоголошеній війні з окупаційними військами на сході України. На тлі доленосних подій в країні того часу розгортається військова драма – уряд УНР кидає на боротьбу з більшовицьким наступом усі боєздатні частини армії, проте, у вирішальному бою 30 січня 1918 року під залізничною станцією Крути з 4-тисячним добре озброєним червоноармійським військом у бойовому зіткненні зійшлося всього чотири сотні непідготовлених юнкерів та студентів.

Фільм нікого не залишив байдужим. Подивитись цей фільм потрібно, щоб знати історичну правду про минулі часи боротьби за незалежну Україну, тим більше наш Інститут носить ім’я загиблих героїв.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх