Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Герої не вмирають, поки ми їх пам’ятаємо!

Добавлено: 03.02.2019 Переглянуто: 1217


Сьогодні, 3 лютого, на території Міністерства оборони України відбувся ранковий церемоніал вшанування військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули цього дня у різні роки та внаслідок російської збройної агресії на Cході Українии.

У заході взяли участь рідні та близькі, а також бойові побратими загиблих Героїв, представники Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗС України, начальник Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут полковник Євген Степаненко, начальники факультетів, офіцери, викладачі, курсанти факультету Бойового застосування систем управління та зв’язку вишу.

Присутні вшанували світлу пам’ять захисників України, які ціною власного життя виборювали волю і незалежність нашої держави від підступного російського окупанта.

Сьогодні, 3 лютого, Дзвін Пам’яті пролунав 8 разів за загиблими захисниками України.

У 2015 році внаслідок російської збройної агресії на Cході України загинули:

Солдат МАЖУГА Микола Анатолійович,/p>

Молодший сержант СЕЛИЩЕВ Олексій Сергійович,

Солдат ТОКМАКОВ Сергій Юрійович,

Солдат ЯНЧЕНКО Дмитро Олександрович, старший механік-гранатометник 2-го об’єднаного польового вузла зв’язку ГШ ЗС України (в/м Семиполки, Броварський р-н, Київської обл.)

Дата народження: 30.09.1989,

Дата загибелі:03.02.2015,

Місце проживання: м.Бровари, Київська обл.,

Сімя: Мати.

Батько Дмитра помер, і він став опорою для матері, у якої був єдиною дитиною. Почав працювати ще в старших класах школи, підробляв на «Сапсані». У 2007 році пішов в армію, потім працював монтажником метало-пластикових вікон. Грав у футбол в команді ФК «Юніон», допомогав дитячому будинку. Був активним учасником Революції гідності у Києві. Пішов до військомату добровольцем, мобілізований влітку 2014 року до бригади зв’язку у Семиполках, якою на той час командував полковник Євген Степаненко. Загинув Дмитро Янченко 3 лютого 2015 року під с. Дебальцеве від вибуху ворожого снаряда. Близько восьмої години ранку під час мінометного обстрілу один з уламків влучив хлопцеві в голову. Поховали воїна на Алеї Героїв 5 лютого 2015 року, що на новому кладовищі у Броварах.

Указом Президента України від 23 травня 2015 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

25 грудня 2015 року на честь загиблого бійця в Броварах назвали вулицю Дмитра Янченка. 9 травня 2018 року в Броварах, на фасаді будинку по вулиці Володимира Великого, 10-б, де мешкав Дмитро Янченко, відкрили меморіальну дошку.

У 2016 році — солдат КОЗОРОЗ Леонід Едуардович.

Цього дня у 2017 році перестали битися серця трьох мужніх військовослужбовців, які героїчно захищали Україну. Це — солдат ГОРКУН Роман Владиславович,

Капітан ЗАРЕМСЬКИЙ Анатолій Сергійович,

Капітан КАМІНСЬКИЙ Маріс Айдинович.

Вічна пам’ять Героям!

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх