Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

«Сніги зледенілі і темінь іскриста, за Крутами в скруту зійшлося їх триста..» Б. Стельмах

Добавлено: 30.01.2019 Переглянуто: 998


29 січня Україна відмічає День пам'яті героїв, що загинули під Крутами.

У кінці грудня 1917 року уряд радянської Росії розпочав відкриту агресію проти Української Національної Республіки. Січень 1918 року. Три більшовицькі армійські групи (5 тисяч осіб) під загальним командуванням М. Муравйова виступили на Київ. 29 січня 1918 року бійці Студентського куреня, учні Військової школи й невеликий відділ Вільного Козацтва (усього близько 300 осіб) зайняли оборону обабіч залізничного полотна поблизу станції Крути.

П’ять годин безперестанку студентський курінь стримував наступ червоних, втрачаючи молоді життя, під градом куль і гранат. Нерівний бій.

Молоді захисники свободи і незалежності українського народу загинули на полі бою.

Ми вчитуємося в цю сторінку історії. Читаємо і не розуміємо: чому так сталося? Хто вони, ці юнаки, 300 безвусих студентів? Чому саме вони опинилися там?

Трагічна загибель Студентського куреня під Крутами стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну.

Щоб будувати майбутнє, треба добре знати істинну історію, любити свою країну і гаряче бажати зробити її кращою.

У Бібліотека імені Героїв Крут відбулась тематична книжкова виставка та огляд літератури до Дня вшанування пам'яті Героїв Крут. На виставці представлена література, яка історичним і публіцистичним словом на тлі для нас трагічних суспільно-політичних подій знайомить з героїкою подвигу юнаків України в ім'я своєї вітчизни.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх