Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут відзначив 101-річницю від дня свого заснування

Добавлено: 29.01.2019 Переглянуто: 1890


Сьогодні, 29 січня 2019 року, Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут відзначив 101-річницю від дня свого заснування. Разом із тим, увесь офіцерський, науково-педагогічний та курсантський склад, відійшовши від радянських устоїв та стереотипів пишного святкування згадує та вшановує в цей день пам’ять загиблих курсантів Першої школи Богдана Хмельницького (суч. ВІТІ), які полягли у 1918 році в боротьбі з більшовицькою владою за незалежність та єдність української держави під станцією Крути. Пам’ятаючи про подвиг юних борців за незалежність України, курсанти інституту віддали шану героям, поклавши квіти до пам’ятного Хреста Героям Крут.

З нагоди 101-річниці відзначення Дня заснування інституту, на урочистому шикуванні інституту Начальник військ зв’язку - начальник Головного управління зв’язку та інформаційних систем Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Володимир Рапко, разом із Начальником інституту полковником Євгеном Степаненко, вшанували пам’ять Героїв Крут та загиблих випускників інституту, які поклали свої життя у боротьбі за українську державність квітами та хвилиною мовчання, а також нагородили постійний та змінний особовий склад інституту грамотами, фотокартками на фоні Бойового Прапору інституту та новими нагрудними знаками, в основу яких лягли елементи символіки Першої школи Богдана Хмельницького. Так само, як у 1918 році, тернистий шлях спіткав молодих добровольців у Бою під Крутами, так і сьогодні, багато українських воїнів полягли за незалежність нашої держави у боротьбі з російським агресором.

На вище згаданих урочистостях відзначення 101-річниці Дня заснування інституту не завершилось. Курсанти та офіцери інституту взяли участь в музичному флешмобі «Марш Нової Армії». у супроводі військових оркестрів.

Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут з гордістю носить своє почесне найменування. Ми шануємо і пам’ятаємо всіх, завдяки кому можемо сказати «дякую», що Україна існує тут і зараз, суверенна та неподільна. Протягом довгих років українське військо сумлінно виконує свій обов’язок - захищає свій народ, і захищатиме надалі!

Слава українським воїнам! Слава Україні!

Начальник Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут

полковник            Євген СТЕПАНЕНКО

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх