Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Новини ВКСС ВІТІ імені Героїв Крут

Добавлено: 25.01.2019 Переглянуто: 1455


Урочистості до Дня Соборності України

22 січня 2019 року у Полтаві біля пам’ятника Тарасові Шевченку, що поряд із Полтавським краєзнавчим музеєм імені Василя Кричевського, відбулося Народне Віче. Захід організували з нагоди 100-річчя підписання Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

З метою формування високої патріотичної свідомості, підтримки розвитку системи безперервного та комплексного патріотичного виховання, вище зазначений захід відвідали курсанти Військового коледжу сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.

Біля монумента Кобзареві зібралися представники духовенства, громадськості, обласної та міської влади, студентська молодь. Спільно із представниками християнських конфесій області учасники заходу помолилися за Україну, а також вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих борців за незалежність нашої держави. Потім поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку.

Перед Народним Вічем курсанти коледжу ознайомилися з новим інформаційно-просвітницьким маршрутом, який презентував Департамент культури і туризму Полтавської облдержадміністрації під назвою «Полтавський період Симона Петлюри», а також відвідали дві експозиції, які розпочали свою роботу у краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського. Одна – до 100-річчя Соборності України під назвою «Полтавщина: шляхами соборності і незалежності України», інша присвячена 100-річчю Державного Герба України.

На першій виставці представлений шлях українського народу до незалежності. Можна переглянути матеріали, пов’язані з цими подіями. Наприклад, фото із Софіївського майдану в день підписання Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, документ за підписом Володимира Винниченка, який засвідчує об’єднання УНР і ЗУНР. Кілька стендів присвячені постаті нашого земляка Симона Петлюри, який зіграв важливу роль в об’єднанні українського народу. Також розміщені матеріали щодо мітингів 1989, 1990, 1991 років на теренах України й, зокрема, на Полтавщині. Другу виставку, присвячену 100-річчю Державного Герба України, надав на експонування Інститут національної пам’яті України.

Презентація книги “Отаман Гонта 1920 року”

24 січня 2019 року у Полтавській обласній універсальній бібліотеці ім. І.П.Котляревського відбулась презентація книги “Отаман Гонта 1920 року” письменника і краєзнавця Олекси Пугача. З метою національно-патріотичного виховання даний захід відвідали курсанти Військового коледжу сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.

Книга розповідає про національно-визвольну боротьбу полтавських козаків і селян під проводом Володимира Греся (отамана Гонти) у 1920 році проти московських більшовицьких поневолювачів. Вона ґрунтується на спогадах учасників тих подій, документах та матеріалах архівів.

Книга складається з двох частин. Перша — спогади брата отамана Гонти, Сергія Греся. Вони охоплюють період з кінця 1890-х років до середини 1918 року та висвітлюють життя сільської інтелігенції містечка Чорнухи Лохвицького повіту Полтавської губернії.

Друга частина — історико-документальне дослідження повстанського руху в травні 1920 року та пізніших часів на території Лохвицького повіту.

Основним гаслом їх боротьби була вільна Україна, а символом — малиновий козацький прапор. Він і зображений в центрі обкладинки книги.

Захід "Я люблю Україну"

Згідно плану роботи бібліотеки Військового коледжу сержантського складу ВІТІ ім. Героїв Крут на навчальний рік на базі коледжу для груп курсантів III курсу 25 сiчня 2019 року був проведений захід: "Я люблю Україну", присвячений 100-річчю Дня Соборності України.

Цей захід проходив з метою покращення знань курсантів щодо історії Соборності України; прищеплення поваги до минулого Батьківщини; виховання національної свідомості та почуття гідності бути громадянином України.

Під час розмови завідувачем бібліотеки працівником ЗСУ О.О. Волковою були розглянуті питання щодо початку ідеї Соборності, підготовки Акту злуки та проголошення злуки.

Для закріплення знань курсантів було продемонстровано відеофільм "Акт злуки: відтворення історичної правди" та ознайомлення з тематичною літературою.

На заході присутні усвідомили роль проголошення Соборності УНР та ЗУНР як історичної події об'єднання українських земель у єдину державу, і яка є підставою для історії українського державотворення.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх