Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

До Дня Збройних Сил України у Військовому інституті відбувся третій благодійний турнір із міні-футболу «Кубок Захисника»

Добавлено: 07.12.2018 Переглянуто: 1470


Основною метою благодійного турніру стала реалізація соціальних ініціатив, спрямованих на реабілітацію військовослужбовців, які захищають цілісність України в зоні бойових дій на сході нашої держави.

Організували турнір Федерація футболу України, Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації ім. Героїв Крут та ІА «Центр новин».

У третьому благодійному турнірі «Кубок Захисника» взяли участь команда Військового інституту телекомунікацій та інформатизації ім. Героїв Крут, команда Військового інституту КНУ ім. Т. Г. Шевченка, збірна журналістів України та команда департаменту Патрульної поліції.

- Вже традиційно в стінах цієї зали проходять різноманітні спортивні змагання. Однією з функцій спорту є об’єднання людей навколо якоїсь мети. Тому ми своїм прикладом показуємо, що об’єднавшись ми переможемо, - зазначив у вітальному слові до учасників турніру начальник Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут полковник Євген Степаненко.

Із вітальним словом до футболістів звернувся тренер національної збірної України, легенда київського «Динамо» Олександр Шовковський. «Вітаю військових із Днем Збройних сил України. Ви знаєте, у спорті ніколи не піднімешся до рівня своїх очікувань — ти завжди будеш на рівні своєї готовності. Хочу, щоб ви у своїй роботі завжди були професіоналами й виконували завдання так, як це має бути, щоб ви були до цього готові. Сьогоднішній турнір — це велика подія, і як організатори ми зробимо все для того, щоб ви отримали задоволення від гри. Я хочу побажати вам перемоги, щоб ви завжди перемагали — як у нашій країні, так і у своїй роботі. І щоб вас завжди супроводжували натхнення й удача», — відзначив Олександр Шовковський.

Привітав учасників благодійного турніру й директор групи компаній «Сталекс» Олександр Кіктенко: «Наша компанія відчуває свою відповідальність і завжди підтримує такі благодійні матчі, які спрямовані на підтримку наших захисників. Дуже приємно, що ми долучитися до цієї великої футбольної сім’ї. Хочу побажати командам гарного футболу та результативних матчів».

За результатами жеребкування в першій грі між собою зійшлися команди Патрульної поліції та Військового інституту телекомунікацій та інформатизації ім. Героїв Крут. Перемогу здобула Патрульна поліція — 1:0.

У другому поєдинку змагалися збірна журналістів України й команда Військового інституту КНУ ім. Т. Г. Шевченка. Журналісти не залишили майбутнім офіцерам шансів — 4:1.

Перед фіналом відбувся матч за бронзові медалі, в якому команда Військового інституту телекомунікацій та інформатизації ім. Героїв Крут перемогла команду Військового інституту КНУ ім. Т. Г. Шевченка з рахунком 3:0.

У фіналі Кубку Захисника змагалися збірна журналістів України і команда департаменту Патрульної поліції. У непростій боротьбі з рахунком 3:2 перемогли журналісти, які й стали володарями трофею. Кращими гравцями в них було визнано форварда Вадима Дробашка (ІА «Центр новин») та воротаря Ярослава Твардовського («Главком»).

Перед церемонією нагородження до команд звернувся перший віце-президент ФФУ Олег Протасов, другий найкращий бомбардир у історії команди СРСР після Олега Блохіна, володар «Срібної бутси» 1985. Найкращий футболіст СРСР 1987. Віце-чемпіон Європи 1988. легенда радянського та українського футболу,

«Я сьогодні побачив якісний футбол і пристрасті. Цей турнір уже третій, і з кожним роком він розвивається. Ми будемо збільшувати кількість учасників і, можливо, вийдемо на міжнародний рівень. Бажаю, щоб наступного року в нас було мирне небо над головою».

У підсумку кращим воротарем турніру став Олександр Макаренко, курсант 15 навчального курсу.

Кращим захисником визнали Руслана Пономаренка (Патрульна поліція).

Кращим форвардом став Ростислав Політун (ВІКНУ ім. Т. Г. Шевченка).

Кращим гравцем було визнано Валентина Щербачова (збірна журналістів України, відомий український спортивний коментатор).

Усі учасники турніру отримали грамоти, подяки, футбольні м’ячі від Федерації футболу України та ІА «Центр новин».

Вболівальникам команд дісталися футбольні м’ячі з автографами Олександра Шовковського, Олега Протасова та гравців національної збірної України.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх